Skocz do zawartości
Gienek

Generator Zimna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy taki produkt lub podobny http://www.allegro.pl/item218744237__951_g..._65_c_eob.html( o mniejszej temperaturze docelowej np -5 stopni jesli takowy wogole jest mozna uzyc jako chlodzenia do tych wszystkich ukladow scalonych w kompie

Czy popsikanie tym np pl głownej z miejsca puje sprzet czy moze to innowacuyjne rozwiazanie?

bardzo jestem ciekaw czy cos takiego ma wogole prawo bytu w wiatku chlodzenia komputerow

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z torbami pójdziesz - bo byś musiał cały czas psikać, to schładza tylko na chwilę.

Jak chcesz się pobawić to kup puszkę ze sprężonym powietrzem, odwróć do góry nogami i psikaj ... też powinien pojawiać sie leciutki szron. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol:

Co za nazwa. Juz jest glosna bo rozprezone powietrze wydaje nieprzyjemny szum.

A do samego pomyslu - bezsens. Gwaltowne oziebienie elektroniki w najlepszym wypadku bedzie prowadzic tylko do zwarcia przez szron. W lepszym i efektowniejszym wypadku widze pekajace elementy - efekt taki sam jak wrzatek + szklanka z grubym spodem.

Mam praktycznie pod reka kilka butli z gazami technicznymi. Raz mnie ciagnelo do wykorzystania ich na radiatorze... Rozsadek zwyciezyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi