Brush Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Witam! Poszukuje kompa do cada glownie(bedzie pracowac na 2004 pewnie , ale na 2007 i 2008 tez zeby plynnie chodzil) .Mile widziana ladna stylistyka (komp dla dziewczyny wiec to tez w miare wazne :D). Najbardziej interesowal by mnie asus albo cos wytrzymalego. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 zapomnij, chyba ze dziewczyna lubi badz jest przyzwyczajona do meczarni w tej cenie grafika zintegrowana = koszmar albo cos uzywanego z lepsza grafika albo 3000pln minimum na nowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skibi Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Na razie stać Cię na średniej klasy kartę i pamięć do Cada. I to w stacjonarce. O laptopie w tej cenie możesz tylko pomarzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brush Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 domyslam sie ze za ta kase nie bedzie dusu ale z karta pamieci to przesadzasz. Coprawda sam wydalem wicej na lapka i cad smiga, ale bralem tez pod uwage granie. Z tego co wiem grafika do samego cada nei ejst potrzebna az tak bardzo juz predzej 2gb ramu i proc najlepiej 2 rdzenie. Znajomy ma laptopa ktorego kupil za 2k z groszami i moze poezja to nie jest ale do pracy w cadzie jest wystarczajacy( moze zle sprecyzoalem prace na cadzie głownie chodzi o projekty uczelniane + mniejsze lub wieksze prace projektowe). Jak to co wyzej napisalem nie rozjsni to moze napisze najprosciej : Laptop 2000-2500 zl 1gb (najlepiej 2 gb), 15.4, proc c2d albo turion jak tez sie nada(nie wiem jak pracuje w stosunku do c2d i ceny). dysk obojetnie dvd oczywiscie. :D I tak ciesze sie ze ktos odpisuje . :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skibi Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Branża projektowa nie jest mi obca, choć sam projektów nie robię. Niedawno otwierałem projekt małego 4 piętrowego budynku w AutoCadzie i zapewniam Cię, że mój laptop się mocno zgrzał. O wizualizacji nawet nie będę wspominał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Z tego co wiem grafika do samego cada nei ejst potrzebna az tak bardzokwestia przyzwyczajenia, ja pracuje na specjalizowanej i przesiadka na zwykla jest koszmarem juz predzej 2gb ramu i proc najlepiej 2 rdzenieim wiecej ramu tym lepiej, to samo z prockiem, ale: jesli korzystasz z windowsa to wiecej niz 2gb nie ma sensu, system nie potrafi przypisac wiecej niz 2gb do jednego procesu (nie wiem jak z vista i czy nie musi to byc system 64bit), 2 rdzenie? tez zapomnij, chyba ze zainstalujesz cos poza windowsem sam w lab mam xeona 2 rdzenie HT i 4gb ram, gdy mialem windowsa to w cadach i ansys/cfx/comsol maxymalne zuzycie procka wynosilo 25% (jeden watek w jednym rdzeniu) a maksymalnie wykorzystywaly 2gb ramu, sa wersje wieloprocesorowe na windowsa ale trza dokupic dodatkowa droga licencje bo pirackich nie sciagniesz przesiadka na linuxa wszystko zmienila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...