Nonamer Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Witam ! Sieć w moim bloku sprawuje sie niezbyt dobrze - widoczne są chwilowe zaniki napięcia [jak mi się wydaje - oświetlenie czasem przygasa na moment] i dlatego zastanawiam sie na kupnem UPSa. Co prawda problemów z kompem jakiś nie zaobserwowałem, ale strzeżonego Pan Bóg strzeże :) Nie chodzi mi przy tym o jakiś długi czas podtrzymywania [nie zostawiam kompa włączonego pod moją nieobecność] ale przede wszystkim o filtrację napięć itp. [nie wiem czy dobrze to nazwałem - nie znam się na tym]. Moja zasiłka to Antec NeoHE 500W [czyli aktywne PCF jeśli to ma znaczenie bo opinie są różne] - przy czym mam duży zapas mocy. Na oku mam to: http://www.znak.pl/index.php?cid=382&s...CES700+Back-UPS - czy to będzie odpowiedni wybór ? Sprzęt mam na razie podłączony do listwy zasilającej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Jak kupisz to zapewnij sobie możliwość zwrotu jakby zasilacz nie tolerował aproksymacji sinusoidy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nonamer Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Jak kupisz to zapewnij sobie możliwość zwrotu jakby zasilacz nie tolerował aproksymacji sinusoidy.Ok, ale jak się objawia aproksymacja sinusoidy ? Jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Ok, ale jak się objawia aproksymacja sinusoidy ? Jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie. ups nie działa poprawnie przy podtrzymaniu albo bardzo szybko się wyładowuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...