Shenlong Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Jaki dysk najlepiej kupić w tej cenie ? Zależy mi na szybkości i solidności [ szajsungi odpadają ]. Może być 80-160GB, ale ma być szybciutki jak super man ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) Najszybszy aktualnie dysk to 1 talerzowa 250GB Seagate'a model ST3250410AS. Wg skąpca 222zł najtaniej :D. Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez Elektronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 nawet nie wiedziałem, że od 3 dni mam najszybszy dysk w swojej klasie ;) Trochę mocno się grzeje (jak to Seagate ostatnimi czasy) - przy przegrywaniu plików (60 giga), jak leżał na stole poza budą to temp doszła do 47*C :blink: (80tka tez się tak spociła (bok budy był zdjęty :blink: )). Co dziwne przy zamkniętej budzie temp max to 42*C, a przy nawiewie z 5V ok 36*C. Szum talerza lekko słyszalny ale jak się siedzi kawałek od kompa to wszystko jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) Najszybszy aktualnie dysk to 1 talerzowa 250GB Seagate'a model ST3250410AS. Wg skąpca 222zł najtaniej :D.Od kiedy? Hitachi serii T przebily Seagate'y pod wzgledem wydajnosci, do tego sa cichsze - obok Samsungow najcichsze na rynku. Edit do ponizej: Cieszy mnie, ze ta wypowiedz tak cie podniecila, doszedles? Bo faktycznie wzialem automatycznie tego Seagate'a za poprzednia serie. Bedac przy normalnych zmyslach mozna bylo jednak to naprostowac w ludzki sposob w dwoch zdaniach, a nie robic wrzawe i spuszczac sie nad tym. Poplacz sie jeszcze. Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez Cruel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) Od kiedy? Hitachi serii T przebily Seagate'y pod wzgledem wydajnosci, do tego sa cichsze - obok Samsungow najcichsze na rynku.Nie kapuje takich ludzi. Człowieku, jak nie masz pojęcia to się nie odzywaj. Jakie modele pokonał? Starsze? Możliwe, ale ten model jest najnowszy, ma 1 talerzyk i średni transfer na poziomie 84MB/s, a twój Hitachi ile? 60MB? Nawet starsze modele Seagate'a mają średni transfer na poziomie 64MB, więc wątpię, aby ten twój Hitachi zmasakrował Seagete'a w innych benchmarkach. Aż się pofatygowałem, PATRZ i PŁACZ: Hitachi może skoczyć Seagate'om dopóki nie wypuści swoich 1 talerzówek. Ten model Hitajca, co mówisz cichy? Hmm... no nie wątpię skoro taki żółwik, bez urazy :D Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez Elektronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...