skempi Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Witam, jak w temacie, jaka alternatywa dla infinity? co raz słabiej z dostępnością, ceny idą w górę... coś innego, stabilnego i w miarę taniego? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Ceny ida w gore? Tutaj od miesiaca jest taka sama cena ;) No i napisz co oznacza "cos taniego". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skempi Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 w everonie jest najniższa cena tej plyty, wszedzie juz ponad 300zl jest. poza tym mało który sklep ją ma, to samo z allegro, tylko 2 oferty na dobrą sprawę. Chodzi mi właśnie o coś na miejsce abita kn9 i teraz dfi, więc w podobnej cenie. Wszyscy zachwalają dfi i zastanawiam się czy reszta płyt pod am2, ktorych jest przeciez bardzo dużo, jest taka do bani. co sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 w everonie jest najniższa cena tej plyty, wszedzie juz ponad 300zl jest. poza tym mało który sklep ją ma, to samo z allegro, tylko 2 oferty na dobrą sprawę. Chodzi mi właśnie o coś na miejsce abita kn9 i teraz dfi, więc w podobnej cenie. Wszyscy zachwalają dfi i zastanawiam się czy reszta płyt pod am2, ktorych jest przeciez bardzo dużo, jest taka do bani. co sądzicie? jest duzo fajnych plyt pod AM2, ale jesli szukasz czegos ponizej 300zl to raczej Abit lub DFI. Topowe plyty na nf590sli to juz okolice 500zl minimum, zlotym srodniem jest cos na 570ultra/sli (ale na tym forum sie przyjelo ze wszystko co jest na nf5xx to szmelc B) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 w everonie jest najniższa cena tej plyty, wszedzie juz ponad 300zl jest. poza tym mało który sklep ją ma, to samo z allegro, tylko 2 oferty na dobrą sprawę. Chodzi mi właśnie o coś na miejsce abita kn9 i teraz dfi, więc w podobnej cenie. Wszyscy zachwalają dfi i zastanawiam się czy reszta płyt pod am2, ktorych jest przeciez bardzo dużo, jest taka do bani. co sądzicie?No to jest gdzie indziej jest drozej, a chcesz cos dobrego to bierz szybko to dfi z everona ;) jest duzo fajnych plyt pod AM2, ale jesli szukasz czegos ponizej 300zl to raczej Abit lub DFI. Topowe plyty na nf590sli to juz okolice 500zl minimum, zlotym srodniem jest cos na 570ultra/sli (ale na tym forum sie przyjelo ze wszystko co jest na nf5xx to szmelc B) )I chyba dobrze... ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 I chyba dobrze... ? :unsure: no wlasnie cos niedokonca jestem przekonany :lol2: jakos na XS wiekszosc jedzie na nf570/590 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skempi Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 dzieki vip i xacti:) a co powiecie na foxconna właśnie na nf570ultra/sli? albo jakiegoś ecsa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 dzieki vip i xacti:) a co powiecie na foxconna właśnie na nf570ultra/sli? albo jakiegoś ecsa? tu masz tescik foxconna http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1700-14 sam używam mobasa na nf570sli (Asus M2N-SLI Deluxe) i nie mam z ta płyta najmniejszych problemów a tu link dla tych, którzy uważają ze tylko nf4 potrafi uzyskiwać wysokie HT --> http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=102595 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) Vip'ek jak zwykle dobrze prawi ;) Większość forumowiczów poleca tylko plyty na NF4 bo nigdy nie mieli do czynienia z droższymi płytami na NF 570/590 tez sporo potrafi. Miałem 2 ASUSy M2N32-SLI deluxe i oba robiły po ~390 MHz HTT. ASUS M2N-E (NF 570U) robił 360 MHz a M2N-SLI DELUXe około 370. Mnie osobiscie ciekawi jak sie kręcą foxconny na NF 570 ULTRA i NF 570 SLI. Wiem natomiast że FOXCONN C51XEM2AA-8EKRS2H dobrze daje sobie rade ale to juz niestety nieco wyższa półka cenowa EDIT A ECS to nawet patykiem nie tykaj ;) Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) M2N32-SLI jest zacna, boli tylko nie do końca dobrze zagospodarowane PCB i dość spory współczynnik ciepła wydzielanego przez mobo (ale to typowe dla płyt na nf590) to tak BTW :) jeśli chodzi o tania płytkę to można polecić spokojnie Asusa M2N-E, tylko trzeba sie liczyć z niskim Vdimm. M2N-SLI jest już nieco droższa (ale IMHO warto dołożyć) Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...