B M Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam;)wszystkich forumowiczow jako ze jestem tutaj nowy mam nadzieje ze uzyskam pomocy w wyborze części do kompa. Procesor-Rozmyślam na kupnem E2160 po to żeby przeczekać jeszcze chwile i kupic Q6600 QuadCORE Mobo- Tutaj nie wiem co wybrać cena coś do ok 550zl zasilacz -Tu pasowało by coś mocnego i cichego z zapasem mocy na przyszłość Ram - Tutaj nie wiem dobrze by było co najmniej 2x 1/gb Obudowa- Nie musi być bajerów zależy mi na funkcjonalności i dobrej wentylacji np.Thermalke Soprano Grafika- może 8600GT na początek?? Dysk -już kupiłem 320GB SEgate 16mb SATA 2 Jako ze moj poprzedni komputer uległ spaleniu nie mogę sobie pozwolić na czekanie typu poczekaj i kup odrazu Quad bo szkoda kasy na E 2160 muszę poskładać kompa jak najszybciej;) Dlatego liczę ze mi pomożecie , z biegiem czasu będę go unowocześniał jak już kupie procka Quad wiec zależy mi na DOBREJ PŁYCIE GŁÓWNIEJ I ZASILACZU Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez B M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) Procek - E2160 Mobo - Abit ip35-e Ram - 2x GoodRAM pc667 1GB Grafika - Palit 8600gt Zasilacz - Amacrox Warrior 350w Ten zestaw uciagnie z palcem w pupie (Ma realnie lekko powyzej 400w). Przy 8800gts bedzie mu goraca, ale tez sobie powinien poradzic. Ewentualnie jak chcesz cos mocniejszego to Be Quiet 450w. Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) No właśnie w przyszłości jak będzie Quad + 4Gb ramu + jakieś 8800 i + jeszcze jeden dysk 320 wiec wole miec zapas mocy + jakieś tam OC :) Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez B M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 No to bierz na razie ten zestaw co napisalem i do tego zamiast Amacroxa wez z Zenfist.pl Be Quiet 450w. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 a mobo nie lepiej np P5B deluxe?? oraz czy moge miec ram 2x 667 i 2x 800 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Nie lepiej. Mozesz miec, ale po co ? :P Tak sobie jeszcze mysle nad zasilaczem no i po OC przy Quadzie i 8800gts moglbys zainwestowac w 550w <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) bo ram teraz jest strasznie tani a mam kolegę pracującego gdzieś tam w hurtowniach czy coś;p i z tego co wiem to ram teraz ma iść strasznie do góry w cenach wiec myślałem ze kupie 2 x 667 ale widzę ze cena to 15 zl różnicy wiec kupie 2x 800 i kiedyś dokupię 2x 667 lub 2x 800;p no właśnie jak z tym zasilaczem;p i jaka OBUDOWA:> Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez B M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driden Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) Nie ma jeszcze gier/oprogramowiania wykorzystujących dwóch jajek, a ty chcesz inwestować w cztery? ;p Już lepiej teraz złożyć sobie jak najlepszy zestaw i na nim poczekać rok-połtora aż rynek zaleje oprogramowanie wykorzystujące najnowsze technologie. Jak dla mnie to: E6750 - 685 zł. P5K Deluxe - 721 zł. OCZ 2GB (2x1GB) PC800 CL5 SpecialOps - 325 zł. 8800GTS 640MB - 1260 zł. BQ Straight Power 550W - 380 zł. A na budach się nie znam... Razem: 3371 zł. :P (Nie mam pojęcia ile masz na całość więc byłoby miło jakbyś podał...) Mobo to ewentualnie MSI P35 NEO2-FR/FIR A później, jak mowiłem, zainwestować w Quada... Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez Driden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Nie ma jeszcze gier/oprogramowiania wykorzystujących dwóch jajek, a ty chcesz inwestować w cztery? ;p Już lepiej teraz złożyć sobie jak najlepszy zestaw i na nim poczekać rok-połtora aż rynek zaleje oprogramowanie wykorzystujące najnowsze technologie. Jak dla mnie to: E6750 P5K Deluxe GoodRam Pro 900 2x1GB 8800GTS 640MB Zasilacz A na budach się nie znam... A później, jak mowiłem, zainwestować w Quada... No ok ok ale ten procek jest o ok 150 zl tanszy od Quada wiec juz wolalbym go kupic dlatego napisalem ze narazie jakies E2160 ? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Dokladnie. 2160 nie jest zle :) Poleci na 2.8GHz okolo i to powinno na razie wystarczyc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driden Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 No ok ok ale ten procek jest o ok 150 zl tanszy od Quada wiec juz wolalbym go kupic dlatego napisalem ze narazie jakies E2160 ? ? To zmień na 2160. ;] To twojakasa i zrobisz co chcesz, ja po prostu zasugerowałem. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 heh nie no ok ok ;) tylko chodzi mi o to ze jak kupie teraz E2160 to zaniedlugo zmienie na Quada ;] a co sadzisz o tym zestawie co napisal xacti ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driden Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) Zmiana na MSI neo2-fir/fr i grafy na 8800gts 640, no i oczywiscie zasilacz na conajmniej 500 jak chcesz później quada. :) Przynajmniej ja bym tak zrobił, ale ip35-e też jest bdb płytą.... :) Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez Driden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zmiana na MSI neo2-fir/fr i grafy na 8800gts 640, no i oczywiscie zasilacz na conajmniej 500 jak chcesz później quada. :) Przynajmniej ja bym tak zrobił, ale ip35-e też jest bdb kartą. :)Chyba plyta ;) Zasilacz napisalem Be Quiet 550w w ktoryms poscie :P Ja bym bral abita a nie msi. Jednak ta i ta jest dobra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 heh wiec jednak ktora lepiej ?? a mzoe jeszcze jakas inna;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 IMHO Abit IP35-E ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Lepszy będzie MSI NEO2 FR/FIR: Niewiele droższy od Abit'a IP35-E, jest wykonany z lepszy części (kondziołki i chłodzenie mobo), ma RAID i obsługę NCQ w dyskach (poprzez zastosowanie NB ICH9R), dobra sekcja zasilająca i... napis Platinum pod naklejką = te same możliwości o/c co droższy model Platinum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) Czy ten zasilacz moze być http://allegro.pl/item222279336_cisza_w_ni...power_550w.html Czy 450 wystarczy chyba ze inny jakis a ram to goodram pro 900 moze byc?? :D i jaka ta mobo bo sie juz sam pogubilem moze Asus P5K ? Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez B M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Wedlug mnie mobo Abit IP35-E, ale kazdy pisze wg swoich przekonan ;) Ten ram jest bardzo dobry :) Be quiet 450w na razie wystarczy, ale przy zmianie na 8800gts/gtx i quada moze sie troche meczyc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 no wlasnie to lepiej dac 60 zl wiecej za 550 i zeby sie nie meczyl a zmiana bedzie zaniedlugo wiec lepiej odrazu a do tego jeszcze O/C :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Bierz MSI :) Zajrzyj do topicu o tym mobo. jedna osoba już je testowała (coprawda wersje Platinum, ale one różnią się tylko chłodzeniem - NEO2 ma lekko okrojone). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 hmm no ok ok a ten zasilacz moze byc ?? i ten ram ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 I ram i zasiłka jak najbardziej ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 ok to procek e2160 ram goodram 900 pro i be quiet 550W Tyle wiem na 100% a mobo ;/ nie wiem dokladnie a obudowe to chyba thermalke soprano ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...