Skocz do zawartości
B M

Składanie Komputera Co Wybrac:)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam;)wszystkich forumowiczow jako ze jestem tutaj nowy mam nadzieje ze uzyskam pomocy w wyborze części do kompa.

Procesor-Rozmyślam na kupnem E2160 po to żeby przeczekać jeszcze chwile i kupic Q6600 QuadCORE

Mobo- Tutaj nie wiem co wybrać cena coś do ok 550zl

zasilacz -Tu pasowało by coś mocnego i cichego z zapasem mocy na przyszłość

Ram - Tutaj nie wiem dobrze by było co najmniej 2x 1/gb

Obudowa- Nie musi być bajerów zależy mi na funkcjonalności i dobrej wentylacji np.Thermalke Soprano

Grafika- może 8600GT na początek??

Dysk -już kupiłem 320GB SEgate 16mb SATA 2

Jako ze moj poprzedni komputer uległ spaleniu nie mogę sobie pozwolić na czekanie typu poczekaj i kup odrazu Quad bo szkoda kasy na E 2160 muszę poskładać kompa jak najszybciej;) Dlatego liczę ze mi pomożecie , z biegiem czasu będę go unowocześniał jak już kupie procka Quad wiec zależy mi na DOBREJ PŁYCIE GŁÓWNIEJ I ZASILACZU

Edytowane przez B M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek - E2160

Mobo - Abit ip35-e

Ram - 2x GoodRAM pc667 1GB

Grafika - Palit 8600gt

Zasilacz - Amacrox Warrior 350w

Ten zestaw uciagnie z palcem w pupie (Ma realnie lekko powyzej 400w). Przy 8800gts bedzie mu goraca, ale tez sobie powinien poradzic. Ewentualnie jak chcesz cos mocniejszego to Be Quiet 450w.

Edytowane przez xacti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie w przyszłości jak będzie Quad + 4Gb ramu + jakieś 8800 i + jeszcze jeden dysk 320 wiec wole miec zapas mocy + jakieś tam OC :)

Edytowane przez B M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo ram teraz jest strasznie tani a mam kolegę pracującego gdzieś tam w hurtowniach czy coś;p i z tego co wiem to ram teraz ma iść strasznie do góry w cenach wiec myślałem ze kupie 2 x 667 ale widzę ze cena to 15 zl różnicy wiec kupie 2x 800 i kiedyś dokupię 2x 667 lub 2x 800;p

no właśnie jak z tym zasilaczem;p

i jaka OBUDOWA:>

Edytowane przez B M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma jeszcze gier/oprogramowiania wykorzystujących dwóch jajek, a ty chcesz inwestować w cztery? ;p Już lepiej teraz złożyć sobie jak najlepszy zestaw i na nim poczekać rok-połtora aż rynek zaleje oprogramowanie wykorzystujące najnowsze technologie. :damage_wall:

Jak dla mnie to:

E6750 - 685 zł.

P5K Deluxe - 721 zł.

OCZ 2GB (2x1GB) PC800 CL5 SpecialOps - 325 zł.

8800GTS 640MB - 1260 zł.

BQ Straight Power 550W - 380 zł.

A na budach się nie znam...

Razem: 3371 zł. :P (Nie mam pojęcia ile masz na całość więc byłoby miło jakbyś podał...) Mobo to ewentualnie MSI P35 NEO2-FR/FIR

A później, jak mowiłem, zainwestować w Quada...

Edytowane przez Driden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma jeszcze gier/oprogramowiania wykorzystujących dwóch jajek, a ty chcesz inwestować w cztery? ;p Już lepiej teraz złożyć sobie jak najlepszy zestaw i na nim poczekać rok-połtora aż rynek zaleje oprogramowanie wykorzystujące najnowsze technologie. :damage_wall:

Jak dla mnie to:

E6750

P5K Deluxe

GoodRam Pro 900 2x1GB

8800GTS 640MB

Zasilacz

A na budach się nie znam...

A później, jak mowiłem, zainwestować w Quada...

No ok ok ale ten procek jest o ok 150 zl tanszy od Quada wiec juz wolalbym go kupic dlatego napisalem ze narazie jakies E2160 ? ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ok ok ale ten procek jest o ok 150 zl tanszy od Quada wiec juz wolalbym go kupic dlatego napisalem ze narazie jakies E2160 ? ?

To zmień na 2160. ;] To twojakasa i zrobisz co chcesz, ja po prostu zasugerowałem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana na MSI neo2-fir/fr i grafy na 8800gts 640, no i oczywiscie zasilacz na conajmniej 500 jak chcesz później quada. :) Przynajmniej ja bym tak zrobił, ale ip35-e też jest bdb płytą.... :)

Edytowane przez Driden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana na MSI neo2-fir/fr i grafy na 8800gts 640, no i oczywiscie zasilacz na conajmniej 500 jak chcesz później quada. :) Przynajmniej ja bym tak zrobił, ale ip35-e też jest bdb kartą. :)

Chyba plyta ;) Zasilacz napisalem Be Quiet 550w w ktoryms poscie :P Ja bym bral abita a nie msi. Jednak ta i ta jest dobra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepszy będzie MSI NEO2 FR/FIR:

Niewiele droższy od Abit'a IP35-E, jest wykonany z lepszy części (kondziołki i chłodzenie mobo), ma RAID i obsługę NCQ w dyskach (poprzez zastosowanie NB ICH9R), dobra sekcja zasilająca i... napis Platinum pod naklejką = te same możliwości o/c co droższy model Platinum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten zasilacz moze być

http://allegro.pl/item222279336_cisza_w_ni...power_550w.html

Czy 450 wystarczy chyba ze inny jakis

a ram to goodram pro 900 moze byc?? :D

i jaka ta mobo bo sie juz sam pogubilem

moze Asus P5K ?

Edytowane przez B M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi