Skocz do zawartości
łowca śledzi

Plyta Z Procesorem Za Smieszne Pieniadze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

potrzebuje na gwalt tanim kosztem wymienic plyte z procem i mam kilka propozycji ale nie wiem na co sie zdecydowac ktora opcja bedzie lepsza a budzet smieszne pieniadze 300 zl Szukam czegos taniego plyta proc i wnetyl

1. ASUS płyta gł. K8V-XE, K8T890 za 150 zl + AMD Athlon 64 3000 Socket 754 za 122,43 + jakis wentylatorek za ok 44 zl z kosztami przesylki 330,43 - calosc w sklepie internetowym

oferty z allegro

2. ASUS A8V-VM-SE S939 oraz ATHLON 64 3200+ calosc 312 zl

3. MSI K8N NEO-V v2.0 NFORCE3 + ATHLON64 3000 - 300 zl

Chyba ze macie jakies inne propozycje. Nie ma znaczenia jaki port bedzie pcie albo agp bo grafa idzie na wymiana do 100 zl Stary radeon 9200 teraz ledwo pociagnie mario :] Na agp 9600 radeon a pcie x700 x550 albo x1050

Bede wdzieczny za pomoc i sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grafa swoja droga, ale w 300 zl wezme mobo z procem tylko czy ten sempron nie jest cienki w porownaniu z athlonem 3000/3200? ram 400 MHz Epox razem z ecs i nnymi wynalazkami sadze ze nalezy unikac ;)

1) na płytach które podałem bez problemu pogonisz te semprony do 2.4-2.6GHz a przy tej prędkości to te athlony wymiękną (na allegro często można kupić z gwarantowanym OC koło 2,6GHz)

Ty w pierwszym poście brałeś procka + mobo z dolnej półki, podałem Ci górną półkę mobo dla 754(DFI pomijam bo to inny przedział cenowy, no chyba że infinity znajdziesz)

2) Epox to nie wynalazek...

3) bierz konfigi na 754, które podałem w #2 poście i resztę dołóż do grafy...

baj de łej. jaki masz zasilacz?

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

różnica w cache to różnica ok 100MHzów w taktowaniu procków

te athlony dobrze się kręcą, ale przy Twoim budżecie możesz sobie pozwolić tylko na kiepsie mobo...

ja u siebie jakoś braku cache nie odczuwam B-)

baj de łej, zamiast do grafy to lepiej do zasilacza dołóż. Delta/Fortron 350/400w bez problemu styknie (np taka jak w moim sigu)

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi