Skocz do zawartości
Doom

X2 4200+, Fsb 1000mhz, Czy Fsb 2000mhz?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam zamiar przesiąść się na procesor X2 4200+ i zastanawia mnie jedna sprawa, czym się różni FSB 1000MHz od FSB 2000MHz, wcześniej się jakoś tym nie interesowałem, a teraz chciałbym się dowiedzieć czy jest jakaś wielka różnica pomiędzy tymi dwoma prockami?

Czy jest jakaś wyraźna różnica pomiędzy X2 3800+, a X2 4200+ jeśli chodzi o O/C? 4200+ ma większy mnożnik i wg. mnie osiągnę na nim większy zegar, ale może 3800+ podkręca się bardzo dobrze i nie warto dopłacać 40 zł (Na starcie 4200+ ma 200Mhz więcej). Wiem że O\C zależy głównie od szczęścia i serii procesora, ale chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda na tle wszystkich procesorów X2 3800+ i X2 4200+ na S939.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślałem, ale za dużo sprzętu musiałbym wymieniać, poza tym najtańszy dwurdzeniowy procesor na S939 kosztuje 299zł(allegro), a na AM2 około 210zł, więc te parę złotych mogę dołożyć. Poza tym pewnie był by problem sprzedać mobo, ram i procesor jednocześnie.

Teraz postanowiłem wymienić procesor, później grafę, a za jakiś czas może się przesiądę na LGA775, jak procesory 4-rdzeniowe jeszcze bardziej stanieją :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Podobno procesory z niskim numerem batchu (nie wiem czy tak się to pisze ) się lepiej kręcą, im niższy tym lepszy, czy numer 220 jest niski, bo nie mam do czego porównać ??Pozdro

To było dawno (socket a) i nie prawda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi