Doom Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Witam, Mam zamiar przesiąść się na procesor X2 4200+ i zastanawia mnie jedna sprawa, czym się różni FSB 1000MHz od FSB 2000MHz, wcześniej się jakoś tym nie interesowałem, a teraz chciałbym się dowiedzieć czy jest jakaś wielka różnica pomiędzy tymi dwoma prockami? Czy jest jakaś wyraźna różnica pomiędzy X2 3800+, a X2 4200+ jeśli chodzi o O/C? 4200+ ma większy mnożnik i wg. mnie osiągnę na nim większy zegar, ale może 3800+ podkręca się bardzo dobrze i nie warto dopłacać 40 zł (Na starcie 4200+ ma 200Mhz więcej). Wiem że O\C zależy głównie od szczęścia i serii procesora, ale chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda na tle wszystkich procesorów X2 3800+ i X2 4200+ na S939. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 szukaj 3800+ na steppingu F3 (ADO3800CZBOX będzie pisało na pudełku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doom Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Ja posiadam płytę na S939, więc chyba takowego nie znajdę na tą płytę, czy może się mylę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Ja posiadam płytę na S939, więc chyba takowego nie znajdę na tą płytę, czy może się mylę? aaa...myslalem ze przesiadke planujesz w takim razie niestety nie znajdziesz takiego cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 eee... X2 na 939 jest mało opłacalne . Nie myślałeś o przesiadce na AM2 / LGA775 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doom Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 myślałem, ale za dużo sprzętu musiałbym wymieniać, poza tym najtańszy dwurdzeniowy procesor na S939 kosztuje 299zł(allegro), a na AM2 około 210zł, więc te parę złotych mogę dołożyć. Poza tym pewnie był by problem sprzedać mobo, ram i procesor jednocześnie. Teraz postanowiłem wymienić procesor, później grafę, a za jakiś czas może się przesiądę na LGA775, jak procesory 4-rdzeniowe jeszcze bardziej stanieją :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 te 1000MHz vs 2000MHz to to samo tylko roznie ludzie pisza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doom Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Podobno procesory z niskim numerem batchu (nie wiem czy tak się to pisze :)) się lepiej kręcą, im niższy tym lepszy, czy numer 220 jest niski, bo nie mam do czego porównać ?? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Podobno procesory z niskim numerem batchu (nie wiem czy tak się to pisze ) się lepiej kręcą, im niższy tym lepszy, czy numer 220 jest niski, bo nie mam do czego porównać ??PozdroTo było dawno (socket a) i nie prawda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...