xenionq Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Mam w kompie AMD X2 3600+ Brisbane. Chcę go sprzedać i kupić jakiś słabszy procek na AM2, np. Sempron 3000/3200+ Duża będzie różnica w wydajności? PS. Sa juz jakieś co wykorzystują 2 rdzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Po co chcesz zamieniac procka na gorszy ? Poza tym ciezko bedzie teraz brisbane sprzedac :) Sa juz jakies co wykorzystuja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) Komputer będzie na pewno wolniej chodził, jak np. uruchomisz kilka programów w jednym czasie. Sempron kosztuje ok. 130 zł, a za tamtego dostaniesz coś koło 200 zł. Moim zdaniem się nie opłaca. Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez pajak28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenionq Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Nie gram już za dużo i taki procek mi się marnuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Grać może nie grasz dużo. Ale przy uruchomionych aplikacjach jest różnica (na korzyść dual-core). Nie zmieniałbym go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenionq Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) Mam takiego kompa jak poniżej i muszę coś wymienić bo potrzebuję kasę. Procesor mogę zostawić, ale ram i grafę chyba sprzedam. Jeśli ramu sobie zostawię 1 Gb a kartę kupić GF 6600 to zagram w takie gry jak QW:ET, CoD4 czy Crysis(na najniższych detalach/rozdziałce)? Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez xenionq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Ogolnie na tym co masz to i tak w crysisa nie pograsz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Pograsz i to spokojnie (może low to nic super, ale zawsze coś). Gra w dx9 ponoć ma na grafie klasy 7800GTX na full chodzić ze znośnym dla tego typu gier fps'em. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 xenionq jak potrzebujesz kasy i chcesz kupić ewentualnie wymienić części to pisz do mnie. Bo jestem w fazie wymiany proca i grafy więc możemy się powymieniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Na 6600 i gra w crysisa plynnie? : ) Jestes duzym optymista :P (Chyba ze jakis news przegapilem ;]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 W najniższych detalach - nie widzę problemu, o ile programiści rzeczywiście ją tak dobrze zoptymalizują jak twierdzą. No i zależy jak mocno będzie można grafę obciąć na low. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenionq Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Według tego na minimalnych powinno iść http://www.purepc.pl/node/315 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...