Avatar25 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) Ktory z tych dwoch tanich coolerow jest lepszy ? Mam jednego juz Freezera 7 Pro ale dosc glosno wyje :( O wiele glosniej niz starszy brat Freezer 64 . No wlasnie i teraz mam pytanko czy pozostaje mi tylko taki cooler do 100 zlotych czy np lepszy jest ten http://www.allegro.pl/item224786257_akasa_...775_core_2.html Albo co innego polecacie - ale do 100 zlotych :huh: Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez Avatar25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 weź lepiej speedfan zainstaluj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 weź lepiej speedfan zainstaluj. O jakim to Speedfanie mowa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 ROTFL... Ze tak delikatnie powiem. Zacznij od wertowania instrukcji do plyty glownej zeby znalesc automatyczna regulacje obrotow. Pozniej interesuj sie speedfanem ( program do regulacji predkosci wiatrakow podpietych pod plyte, monitoring temperatur... ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) ROTFL... Ze tak delikatnie powiem. Zacznij od wertowania instrukcji do plyty glownej zeby znalesc automatyczna regulacje obrotow. Pozniej interesuj sie speedfanem ( program do regulacji predkosci wiatrakow podpietych pod plyte, monitoring temperatur... ) Ok teraz wszystko jasne ale nadal nie wiem ktory z tych dwoch coolerow wybrac a to mnie najbardziej interesuje. Ktory jest najlepszy najbardziej wydajny ?? A jak nie te to jakie pod 775 ? Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez Avatar25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Lepszy byl tamten z linka ktorego skasowales [thermatake] Ale tak jak ci mowia koledzy, po prostu zmiejsz obroty temu freezerowi i bedzie cacy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Lepszy byl tamten z linka ktorego skasowales [thermatake] Ale tak jak ci mowia koledzy, po prostu zmiejsz obroty temu freezerowi i bedzie cacy. Hmm to niby rozwiazanie ale przy stresie mimo pasty coollaboratory procek ma rowne 60 stopni . Czy w takim ukladzie zmniejszenie obrotow nie jest przypadkiem zbyt yhm "ryzykowne" ?? Co do tego coolera co skasowalem zauwazylem ze nie obsluguje plyt na 775 :( a szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 60*C gdzie? Bo jesli odczyt spod CoreTemp to masz jeszcze duzo do granicznego 100*/85* Jesli natomiast jest to wartosc podawana jako CPU w everescie/sofcie do plyty to mozemy interesowac sie poprawnym mocowaniem. Pozatym wygrzales prawidlowo coollaboratory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 60*C gdzie? Bo jesli odczyt spod CoreTemp to masz jeszcze duzo do granicznego 100*/85* Jesli natomiast jest to wartosc podawana jako CPU w everescie/sofcie do plyty to mozemy interesowac sie poprawnym mocowaniem. Pozatym wygrzales prawidlowo coollaboratory? Tak podaje mi Everest - mocowanie jest na 100% poprawne ale proc na codzien chodzi na magistrali FSB 450 wiec prawdopodobnie ma prawo tak sie grzac ;) To nie jest Infinity na ktorym jest duzo chlodniej. Tak na marginesie co masz na mysli mowiac czy wygrzalem coollaboratory ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...