Skocz do zawartości

Co Jest Lepsze ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ktory z tych dwoch tanich coolerow jest lepszy ? Mam jednego juz Freezera 7 Pro ale dosc glosno wyje :( O wiele glosniej niz starszy brat Freezer 64 . No wlasnie i teraz mam pytanko czy pozostaje mi tylko taki cooler do 100 zlotych czy np lepszy jest ten

http://www.allegro.pl/item224786257_akasa_...775_core_2.html

Albo co innego polecacie - ale do 100 zlotych :huh:

Edytowane przez Avatar25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ROTFL... Ze tak delikatnie powiem. Zacznij od wertowania instrukcji do plyty glownej zeby znalesc automatyczna regulacje obrotow. Pozniej interesuj sie speedfanem ( program do regulacji predkosci wiatrakow podpietych pod plyte, monitoring temperatur... )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ROTFL... Ze tak delikatnie powiem. Zacznij od wertowania instrukcji do plyty glownej zeby znalesc automatyczna regulacje obrotow. Pozniej interesuj sie speedfanem ( program do regulacji predkosci wiatrakow podpietych pod plyte, monitoring temperatur... )

Ok teraz wszystko jasne ale nadal nie wiem ktory z tych dwoch coolerow wybrac a to mnie najbardziej interesuje. Ktory jest najlepszy najbardziej wydajny ?? A jak nie te to jakie pod 775 ?

Edytowane przez Avatar25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepszy byl tamten z linka ktorego skasowales [thermatake]

Ale tak jak ci mowia koledzy, po prostu zmiejsz obroty temu freezerowi i bedzie cacy.

Hmm to niby rozwiazanie ale przy stresie mimo pasty coollaboratory procek ma rowne 60 stopni . Czy w takim ukladzie zmniejszenie obrotow nie jest przypadkiem zbyt yhm "ryzykowne" ??

Co do tego coolera co skasowalem zauwazylem ze nie obsluguje plyt na 775 :( a szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

60*C gdzie? Bo jesli odczyt spod CoreTemp to masz jeszcze duzo do granicznego 100*/85* Jesli natomiast jest to wartosc podawana jako CPU w everescie/sofcie do plyty to mozemy interesowac sie poprawnym mocowaniem. Pozatym wygrzales prawidlowo coollaboratory?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

60*C gdzie? Bo jesli odczyt spod CoreTemp to masz jeszcze duzo do granicznego 100*/85* Jesli natomiast jest to wartosc podawana jako CPU w everescie/sofcie do plyty to mozemy interesowac sie poprawnym mocowaniem. Pozatym wygrzales prawidlowo coollaboratory?

Tak podaje mi Everest - mocowanie jest na 100% poprawne ale proc na codzien chodzi na magistrali FSB 450 wiec prawdopodobnie ma prawo tak sie grzac ;) To nie jest Infinity na ktorym jest duzo chlodniej. Tak na marginesie co masz na mysli mowiac czy wygrzalem coollaboratory ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi