homzik Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Witam, Dzis dostalem swojego Enermaxa, jednakze szukalem czegos na stronie Komputronika i zauwazylem ze stanialy tam Corsairy 520W... Teraz kusi mnie, zeby odeslac Enermaxa, a wziac Corsaira, cala operacja kosztowalaby mnie ok. 90 zl. Tyle, ze watow wiecej mi nie potrzeba, bo to co mam to i moj stary Chieftec z sygnaturki uciagnie, Enermax skusil mnie rzekomo cichutka praca i odpinanymi kablami... Corsair kusi zas niby rownie cicha praca, lepszym rozplanowaniem kabelkow, dlusza gwarancja niz Enermax no i wieksza moca... Tylko podobno 'dociepla obudowe' chyba bardziej niz Enermax, tak czytalem - moze to ktos zweryfikowac? Bo mi glownie na ciszy zalezy no i na temperaturze w budzie rowniez... Zatem - wymieniac czy nie, oto jest pytanie?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Wymieniać! Nie ma nad czym się zastanawiać, a przy Twoim konfigu to będzie nie dość, że cicho to bardzo chłodno :) Oczywiście wszystko zależy jak tam masz budę wentylowaną :? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Ech, spytalem tez na innym forum i tam raczej nie kaza wymieniac bo moj konfig i tak jest zwykle w idle, a w idle jest zwykle chlodno i cicho... buda to bedzie Thermaltake Swing + 2x Fander 120mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Jeżeli nie zamierzasz rozbudowywać kompa i robi on za maszynę do pisania/internetu to oczywista sprawa, że nie warto :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Starczyc i Enermax wystarczy, ale Corsair jest znacznie lepszym zasilaczem. Jesli zamierzasz rozbudowywac i zalezy ci na ciszy to wymieniaj, jesli nie to rob co chcesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 ech, chyba jednak oleje, bo nawet jak rozbuduje to na cos takiego co i 400W pociagnie... a w idle i tak pewnie roznicy az tak wielkiej nie bedzie jesli w ogole, chyba ze sie myle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...