Skocz do zawartości
maro18

Proc/płyta/ram...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! niby forum takie obszerne, tyle tu wypowiedzi i informacji, ale wciąż nie jest dla mnie jasne jaki zestaw mam wybrać...

Przymierzam się do kupna procka C2D E4400, płyty MSI Neo2-FR i pamięci A-Data 2x1024MB EE 800Mhz.

Proc raczej zostaje, a mój problem to wybór płyty i ramu:

płyta niby chwalona, tania, ale ciągle słyszę o problemach z aktualizacją BIOSu i m.in. o braku współpracy z wybranymi przez mnie pamięciami na BIOSie 1.3.

Zresztą jak poszła ankieta MSI vs Abit vs Foxconn, to większość zagłosowała na Abita, plusem też jest to, że ma 3xPCI (o ile dobrze pamiętam, także będzie lepsza wentylacja, bo mi karta graficzna nie powinna wiatrakiem przylegać do muzycznej).

Poza tym MSI jest od niedawna na rynku i może dlatego jeszcze nie ma tylu zwolenników. A te kilka Mhz różnicy w podkręcaniu to dla mnie nieistotne, bo i tak nie jestem hardcoreowym overclokerem :-)

Pamięci wydają się dobre, ale np. sysak nigdzie ich nie umieścił w zestawach na sierpień. Czy warto je kupować, czy lepiej przyoszczędzić te 40zł i kupić Goodramy 667Mhz? Części mam zamiar kupić w ulubiony.pl, bo chcę odebrać osobiście (żeby później nie było, że zamówię Neo2 a dostanę to co mają w opisie na zdjęciu ;-) ).

Proszę o podpowiedź, bom skołowany :-)

Reszta mojego sprzętu jak w podpisie

Z góry dziękuję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi