h0lus Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam :) mój pierwszy post u was :) mam małe pytanko mam potrzebe zakupic nowy sprzet :) i prosze o pomoc w konfigu jak narazie zlozylem takie cos , doradzcie co w tym zmienic , a i musze powiedziec ze do tego musze jeszcze dokupic dysk twardy sata i zasilacz(tez bym prosil o pomoc w wyborze:) ) , caly komp najlepiej jakby wyniósł mnie nie więcej niż 2200zl :) z góry dziękuje i pozdrawiam h0lus Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez h0lus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 procek - OK chłodzenie - Pentagram HP100 AlCu Lite płyta główna - Foxconn P35 / Msi P35 Neo2-fr pamięć - szukaj takich 900 grafika - Palit 8600GT / Sonic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 jak juz dajesz tyle za procek to warto sie zastanowic nad e6750 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h0lus Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Też fakt :) nie zauważyłem ceny e6750:D hmm ale dalej nei wiem jaki dysk i zasilacz tak żebym się zmieścił do 2200zł ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 zasilacz amacrox warrior 400W kosztuje w apollo 165zł tyle ze nie mają juz go na stanie :? co do dysku to wez jakiegos caviara lub seagata (pojemnosc uzalezniona od gotowki :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Co do Amacroxa to po co przepłacać w Apollo. Kupuj w Zenfiście za 159zł. Wysyłka chyba 9zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 racja tylko ze z tego co widac (screen) kolega kupuje w jednym sklepie. Popraw mnie jesli sie myle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 chyba jak kupi zasilacz w innym to się nic nie stanie :unsure: Złożą mu kompa, a później sam zamontuje zasiłkę w budzie i powpina sobie kabelki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h0lus Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) Nie kupuje w jednym sklepie ;) to jest tylko przykład części, a kompa sam złoże :) możecie też powiedziec gdzie kupywac poszczególne części by wyszło najtaniej (sklepy w okolicach Wrocławia lub samym Wrocławiu) :P czyli jak narazie z tego co mówicie to : procek : c2d E6750 plyta gl : Foxconn P35 ramy : 1gb goodram pro 900 grafika : palit 8600gt / sonic zasiłka : amacrox warrior 400W dysk jeszcze nie wiem :P Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez h0lus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Nie kupuje w jednym sklepie HA! Wiedziałem B-) Amacroxa to lepiej kup tego 450 PNF - 400W. Zawsze to zapas mocy. Chyba u was jest 4Speed.pl - zresztą looknij na ich site. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 A po co amacroxa 400w? Z tego co wiem 400w to to samo co 350w :) Tak samo jak huntkey 350w to to samo co 400w :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) moradin zwracam honor ;) w takim razie proponuje zasilacz huntkeya w zenfiscie -> http://zenfist.pl/pID/164.htm i ten dysk -> http://www.ulubiony.pl/?action=StoProd&...mp;&u=10815 ps: ulubiony.pl - czytalem wiele dobrego o tym sklepie Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez Bulizzor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Witam. Nie będę zakładał nowego tematu, zapytam sie tu: co sądzicie o moim nowym zestawie: E6850 Asus P5K A-Data Extreme Edition 2x1GB 800MHz PALIT GeForce 8800GTS 320MB Samsung 250GB CM Elite 330 DVD+-RW Samsung Super Multi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 zestaw cool :) ja jednak wziąłbym MSI P35 NEO2-FR zamiast asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 A czemu 3-fazowe zasilanie. Czy są jakieś inne powody, o których nie wiem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 A czemu 3-fazowe zasilanieto jest ewidentny minus przy podkrecaniu, bo sie robi niestabilnie. Natomiast MSI jest szeroko chwalona na forum za cytuje: Solidny układ zasilający Wszystkie kondensatory Solid State (większa żywotność) Dobrze trzyma procka i pamięci po o/c. Jak dotąd płyta ta nie bywa nadmiernie awaryjna itd. Spokojnie wytrzyma Quad-Core. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Tylko widzisz wszystkie rekory w SPI zostały pobite na P5K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 kupujesz płytę do bicia WR czy normalnego działania na biurku , w obudowie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Do bicia rekordów nie, ale płyta ma się polubić z LN2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 bicie rekordów to jedna sprawa a normalne uzytkowanie druga. Jak uwazasz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 No to jak by była dobra płyta w cenie do 450zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 MSI Neo-2 FR / Foxconn P35 . Mają działać poniżej 0 stopni ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 MSI P35 NEO2-FR ewentualnie FOXCONN P35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 MSI Neo-2 FR / Foxconn P35 . Mają działać poniżej 0 stopni ?Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h0lus Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 hmm mam jeszcze jedno pytanie :) a ta plyta glowna Asus P5B Deluxe / WIFI-AP Intel P965 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 płyta fajna :) choć nie na p35. ....h0lus czy przypadkiem nie wspominales o kwocie 2200zł na kompa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 caly komp najlepiej jakby wyniósł mnie nie więcej niż 2200zl Chyba wspominał :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h0lus Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 nie no zawsze jakieś 200 zł można dorzucic ale raczej chyba kupie jednak tego Foxconna p35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 dobra decyzja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...