Skocz do zawartości
Gość fuqs

Oplaca Sie Inwestowac W Agp ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar wymienic mojego Galaxy 7300GT ( sprzet taki jak w sygnaturce ) na MSI x1950 pro (550zł). Czy wzrost wydajnosci proporcjonalny do ilosci wydanych $$? Jedenym slowem - oplaca sie to ?

Pytalem 2 razy w temacie Jaka karte graficzna kupic ale nikt nie odpowiadal wiec postanowilem zalozyc ten topic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar wymienic mojego Galaxy 7300GT ( sprzet taki jak w sygnaturce ) na MSI x1950 pro (550zł). Czy wzrost wydajnosci proporcjonalny do ilosci wydanych $$? Jedenym slowem - oplaca sie to ?

Pytalem 2 razy w temacie Jaka karte graficzna kupic ale nikt nie odpowiadal wiec postanowilem zalozyc ten topic

Jasne, że się nie opłaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz giga ramu, jakiegoś tam venice - za 550 spokojnie przesiądziesz się na 8600gt i jakieś mobo z pci-ex z przyzwoitym htt (jak sprzedasz obecną płytę to pewnie będzie mniej).

Oczywiscie to też nie jest dobre wyjście bo zaraz braknie ramu [;

W każdym razie nie opłaca się ładować w agp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zaryzykowalem dalej pozostawic AGP :D (patrz sig) i jak na razie nie zaluje ;)

Pozdrawiam

aha jaka wczesniej miales karte ? bo ja teraz mam tego 7300gt i ma 12500 pkt w 3dmarku 03, wiec nie wiem czy oplaca mi sie wydawac 6 stów. I jeszcze pytanie czy moj Tagan 330w uciagnie to wszystko, niby ma 18A na +12v i wszelkie zabezpieczenia, szczytowa moc dla +12v to 216w

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha jaka wczesniej miales karte ? bo ja teraz mam tego 7300gt i ma 12500 pkt w 3dmarku 03, wiec nie wiem czy oplaca mi sie wydawac 6 stów. I jeszcze pytanie czy moj Tagan 330w uciagnie to wszystko, niby ma 18A na +12v i wszelkie zabezpieczenia, szczytowa moc dla +12v to 216w

Wczesniej mialem GF 6600Gt @ 550/1200 Leadteka i w moim przypadku wymiana karty dala pozadnego kopa wydajnosciowego ;)

Ten twoj Tagan moze miec problem z ta karta, ale kto wie moj MC-350 daje sobie rady na wykreconym procku i grafice (patrz sig ;) ) tyle ze ja mam dwie linie 12V (16A i 18A)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczesniej mialem GF 6600Gt @ 550/1200 Leadteka i w moim przypadku wymiana karty dala pozadnego kopa wydajnosciowego ;)

Ten twoj Tagan moze miec problem z ta karta, ale kto wie moj MC-350 daje sobie rady na wykreconym procku i grafice (patrz sig ;) ) tyle ze ja mam dwie linie 12V (16A i 18A)

aha , w sumie 7300Gt jest o jakies 50% lepszy od 6600gt..., mozesz napisac jak Ci chodza gry tj. Dirt, Lost Planet, Fear i te bardziej wymagające? dzieki z gory :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha , w sumie 7300Gt jest o jakies 50% lepszy od 6600gt..., mozesz napisac jak Ci chodza gry tj. Dirt, Lost Planet, Fear i te bardziej wymagające? dzieki z gory :)

Do Dirta mam za malo ramu ;) Ale Lost Planet juz chodzi na full, ze juz nie wspomne o FEAR. TDU w 1024x768 AAx4 +HDR na maxa i zadko kiedy spadnie ponizej 30fps :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Dirta mam za malo ramu ;) Ale Lost Planet juz chodzi na full, ze juz nie wspomne o FEAR. TDU w 1024x768 AAx4 +HDR na maxa i zadko kiedy spadnie ponizej 30fps :D

no mi lost planet chodzi na 800x600 aax4 aniso x8 hdr low, shadows low, reszta medium i high i nie spada raczej poznizej 20, da sie grac, czasem nawet do 40 jest ;] TDU chodzi mi na tych samych ustawieniach tylko bez hdru i zwykle 40 fps, czasem przycina w miastach na ulamek sekundy ale to nie przeszkadza i raczej to wina 1gb ramu. Moze sie jednak zdecyduje, tyle ze bym musial zakupic jeszcze delte 400W. Chce ktos 3 miesiecznego

Galaxy 7300GT AGP 128mb 640/1800 stock na gwarancji bez vmodow wersja Zalman za 250 z wysylka wlacznie ? :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi