Gość fuqs Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Mam zamiar wymienic mojego Galaxy 7300GT ( sprzet taki jak w sygnaturce ) na MSI x1950 pro (550zł). Czy wzrost wydajnosci proporcjonalny do ilosci wydanych $$? Jedenym slowem - oplaca sie to ? Pytalem 2 razy w temacie Jaka karte graficzna kupic ale nikt nie odpowiadal wiec postanowilem zalozyc ten topic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Nie oplaca sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Mam zamiar wymienic mojego Galaxy 7300GT ( sprzet taki jak w sygnaturce ) na MSI x1950 pro (550zł). Czy wzrost wydajnosci proporcjonalny do ilosci wydanych $$? Jedenym slowem - oplaca sie to ? Pytalem 2 razy w temacie Jaka karte graficzna kupic ale nikt nie odpowiadal wiec postanowilem zalozyc ten topic Jasne, że się nie opłaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Jasne, że się nie opłaca.aha tez tak myslalem, w koncu 7300gt od galaxy i to niezle wykrecony nie jest jeszcze taki zły ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Jasne, on ma chyba takty na poziomie 500/700Mhz (1400), wiec sądzę ze w grach będzie jazda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Masz giga ramu, jakiegoś tam venice - za 550 spokojnie przesiądziesz się na 8600gt i jakieś mobo z pci-ex z przyzwoitym htt (jak sprzedasz obecną płytę to pewnie będzie mniej). Oczywiscie to też nie jest dobre wyjście bo zaraz braknie ramu [; W każdym razie nie opłaca się ładować w agp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Powiem Ci, ze jesli masz X1950PRO za 550zl to jeszcze mozna wziac. Proca troche podgonisz i bedzie ladnie to wszystko smigac. Akurat tej karty wersja na PCIex kosztuje niewiele mniej, a te z AGP tak szybko na cenie nie straca jak na PCIex. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Ja zaryzykowalem dalej pozostawic AGP :D (patrz sig) i jak na razie nie zaluje ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Ja zaryzykowalem dalej pozostawic AGP :D (patrz sig) i jak na razie nie zaluje ;) Pozdrawiam aha jaka wczesniej miales karte ? bo ja teraz mam tego 7300gt i ma 12500 pkt w 3dmarku 03, wiec nie wiem czy oplaca mi sie wydawac 6 stów. I jeszcze pytanie czy moj Tagan 330w uciagnie to wszystko, niby ma 18A na +12v i wszelkie zabezpieczenia, szczytowa moc dla +12v to 216w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Przy radku może oddać ducha. Przy 8600 gt pewnie jeszcze by chodził - podobne zapotrzebowanie na prąd do 73gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 raczej do 7600GS, w każdym razie malutkie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 aha jaka wczesniej miales karte ? bo ja teraz mam tego 7300gt i ma 12500 pkt w 3dmarku 03, wiec nie wiem czy oplaca mi sie wydawac 6 stów. I jeszcze pytanie czy moj Tagan 330w uciagnie to wszystko, niby ma 18A na +12v i wszelkie zabezpieczenia, szczytowa moc dla +12v to 216wWczesniej mialem GF 6600Gt @ 550/1200 Leadteka i w moim przypadku wymiana karty dala pozadnego kopa wydajnosciowego ;) Ten twoj Tagan moze miec problem z ta karta, ale kto wie moj MC-350 daje sobie rady na wykreconym procku i grafice (patrz sig ;) ) tyle ze ja mam dwie linie 12V (16A i 18A) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Wczesniej mialem GF 6600Gt @ 550/1200 Leadteka i w moim przypadku wymiana karty dala pozadnego kopa wydajnosciowego ;) Ten twoj Tagan moze miec problem z ta karta, ale kto wie moj MC-350 daje sobie rady na wykreconym procku i grafice (patrz sig ;) ) tyle ze ja mam dwie linie 12V (16A i 18A) aha , w sumie 7300Gt jest o jakies 50% lepszy od 6600gt..., mozesz napisac jak Ci chodza gry tj. Dirt, Lost Planet, Fear i te bardziej wymagające? dzieki z gory :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 aha , w sumie 7300Gt jest o jakies 50% lepszy od 6600gt..., mozesz napisac jak Ci chodza gry tj. Dirt, Lost Planet, Fear i te bardziej wymagające? dzieki z gory :)Do Dirta mam za malo ramu ;) Ale Lost Planet juz chodzi na full, ze juz nie wspomne o FEAR. TDU w 1024x768 AAx4 +HDR na maxa i zadko kiedy spadnie ponizej 30fps :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Do Dirta mam za malo ramu ;) Ale Lost Planet juz chodzi na full, ze juz nie wspomne o FEAR. TDU w 1024x768 AAx4 +HDR na maxa i zadko kiedy spadnie ponizej 30fps :D no mi lost planet chodzi na 800x600 aax4 aniso x8 hdr low, shadows low, reszta medium i high i nie spada raczej poznizej 20, da sie grac, czasem nawet do 40 jest ;] TDU chodzi mi na tych samych ustawieniach tylko bez hdru i zwykle 40 fps, czasem przycina w miastach na ulamek sekundy ale to nie przeszkadza i raczej to wina 1gb ramu. Moze sie jednak zdecyduje, tyle ze bym musial zakupic jeszcze delte 400W. Chce ktos 3 miesiecznego Galaxy 7300GT AGP 128mb 640/1800 stock na gwarancji bez vmodow wersja Zalman za 250 z wysylka wlacznie ? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...