RoDaro Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Mam następujący problem w Windows 98SE. Po załadowaniu systemu wyskakuje komunikat Kontrolera Rejestru systemu Windows: "System napotkał na błąd podczas dostępu do Rejestru systemu. System Windows uruchomi się ponownie i naprawi Rejestr systemu." Następnie uruchamiam komputer i w trybie dos (niebieskie tło) uruchamia się Kontroler Rejestru - Microsoft z komunikatem: "Został odtworzony dobry Rejestr. System Windows znalazł błąd w plikach systemowych i odtworzył bieżącą kopię zapasową tych plików, aby usunąć problem. Naciśnij klawisz Enter, aby ponownie uruchomić komputer." System ładuje się wtedy bez błędów oraz innych komunikatów. Sytuacja taka pojawia się każdorazowo, gdy włączę komputer po jakiejś przerwie (np. 1-2godz.) lub gdy coś doinstaluję lub odinstaluję. Nie pojawia się natomiast przy zwykłym poleceniu "uruchom ponownie". Pomocy! Co mam z tym zrobić?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 moze masz jakies badblocki na hdd albo cus najlepiej byloby sprawdzic dysk, naprawic ewentualne bledy i od nowa zalozyc system ja ostatnio rozkrecilem kompa zeby troche w nim namieszac po zlozeniu i odpaleniu win98 okazalo sie, ze brakuje mu jakiegos dll'a od profili i jakiegos setup.dllmnostwokrzaczkow :wink: chyba byly na jakiejs srubce, ktorej nie wkrecilem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 proponuje defragmentacje:P a jak nie pomoze to reinstalke windy :) i po klopocie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 A przwracałeś ręcznie przedostatnią wersje rejestru? Może masz coś w tym rejestrze skopane a poprezdni będzie dobry? Warto by mimo wszystko sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Ja mialem 3 miesiace temu to samo. reinstalowalem, defragmentowalem i nic nie pomagalo. W koncu zainstalowalem sobie xp. W moim przypadku bylo to jedyne rozwiazanie. Slyszlem ze mozna przelozyc do innego gnaizda PCI karte dzwiekowa, czy jakies inne karty rozszezen, albo pozamieniac kosci pamieci. U mnie na jakis czas pomoglo przelozenie SB live! z 4 do 2 gniazda PCI, ale za bardzo karta graficzna mi sie grzala wiec musialem powrocic do poprzedniego ulozenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...