DrKleiner Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Mam problem z komputerem o takiej konfiguracj: 2 x GoodRam 1GB PC800 CL5 Seagate 250GB 7200rpm 16MB cache SATAII Barracuda 7200.10 (ST3250620AS) Galaxy GeForce 8600GE (1.0ns, CoolerMaster) 256MB DDRIII /128bit/ HDTV Intel Core 2 Duo E4300 /1.86GHz, 2MB/ BOX EVGA 122-CK-NF66-T1 /nForce 650i ultra/ Amacrox Warrior AX450-PNF Komputer przechodzi pomyślnie testy: - 3Dmark 06, 05 - Orthos CPU Stress, i RAMtest - SuperPI - SMART jest ok Temp (stres) CPU: 56'C GPU:62'C HDD: 45'C W Windows wszystko OK, ale wszystkie gry po pewnym czasie nie ważne jakim zamierają znaczy obraz zamraża się i z głośników wydobywa się pisk raczej terkot komp wisi nosz mam tego dość chyba z 10h siedziałem i kombinowałem która to część. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 komp sie restartuje ? ja mam coś podobnego z restartem i dowiedziałem się że przez pamięci to jest bo też mam goodramy a na nich napięcie 1,8 a powinno byc 2,1, teraz szukam info jak zmienic napięcie na mojej mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Nie nie resetuje sie. Wisi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 ups się pomyliłem mam geile, spróbuj podnieś napięcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Nie nie resetuje sie. WisiHmm.. Temperaturki mocno niskie nie są.. Poza tym podałeś tylko temperatury CPU, GPU i HDD - a jak się miewa mostek północny płyty głównej? Sprzęt kręcony? Czy po resecie po takim zwisie komputer normalnie się uruchamia, czy trzeba np. resetować BIOS? Próbowałeś wykonać takie rutynowe czynności jak np. czyszczenie, przekładanie pamięci, resety/inne ustawienia BIOSu czy tez praca na pająku? Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Komp dopiero złożony. Po zawieszeniu włącza się normalnie. No NB jest ciepłe z leksza :/ Przekładać pamięci nie próbowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Komp dopiero złożony. Po zawieszeniu włącza się normalnie. No NB jest ciepłe z leksza :/ Przekładać pamięci nie próbowałem.W takim bądź razie spróbuj. Sprawdź też, czy wszystkie podzespoły i kabelki siedzą i są dobrze podociskane. Wartoby też czymś porządnym to wychłodzić. Jak bardzo gorący jest NB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Radiator bardzo ciepły. Ale o ile przeczytałeś wszystkie benchmarki przechodzą OK, sypie się w grach nawet bardzo starych sprzed 4lat które od niego mniej wymagają niż 3Dmark Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 zbyt mocno podkrecona grafa. U mnie tez na 578 przechodzi wszystkie 3dmarki, a w niektorych grach sie po godzinie np wywala (freeze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 1. To nie mój komp więc co piszecie sprawdzę jutro 2. Zbyt podkręcona 0.o ale ona jest fabrycznie wykręcona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 1. To nie mój komp więc co piszecie sprawdzę jutro 2. Zbyt podkręcona 0.o ale ona jest fabrycznie wykręcona. Ad 2 - wlasnie o tym mowie. Poczytaj o problemach z 8600GE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Komputer złożyłem na nowo, pamięci przekładałem i uruchamiał pojedynczo, dałem nawet napięcie 2,1 na memki co spowodowało że komp nie wstawał. Ręce mi opadają nadal to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xardas45 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Ja też mam te freezy wcześniej się resetował sam w trakcie tego ale ostatnio się tylko zawieszał. Jednak dzisiaj znowu nastąpił reset i w dzienniku zdarzeń został taki Error code 1000008e, parameter1 c0000005, parameter2 bfa79716, parameter3 b2c34af4, parameter4 00000000. błąd. Ktoś wie co to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Jaki masz sprzęt. Ale w moim przypadku niema nic w podglądzie zdarzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xardas45 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 8600 ge c2d e4300 abit ip 35 2 gb ocz special ops 800 tagan 430 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Problem rozwiązany :) Wystarczyło obniżyć taktowanie zbyt fabrycznie podkręconych pamięci na karcie graficznej do 900Mhz, GPU zostawiłem normalnie. Różnica w wydajności jest minimalna i tak tego kolega nie zauważy. Co do chipsetu jest okropnie gorący muszę na tym radiatorze jakoś prowizorycznie jemu zamocować wentylator choć to nie był on przyczyną tego całego cyrku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 (edytowane) Ja też mam te freezy wcześniej się resetował sam w trakcie tego ale ostatnio się tylko zawieszał. Jednak dzisiaj znowu nastąpił reset i w dzienniku zdarzeń został taki Error code 1000008e, parameter1 c0000005, parameter2 bfa79716, parameter3 b2c34af4, parameter4 00000000. błąd. Ktoś wie co to jest? Użyj Debugging Tools, będziesz znać przyczynę zwisów. Edytowane 18 Sierpnia 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xardas45 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zainstalowałem te debugging tools ale jak nim dowiedzieć się co jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...