Racuch Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) zacna sztuka !! temp. się nie martw za bardzo bo i tak vcore w normie mam podobnie choć po 30 min. orthosa chlodnice wyraźnie ciepławe są (były) wiec sprawdź te mocowanie, docisk p.s. bedzie ciężko wykoczyc na WC ponad te 4,5GHz pomimo ze zasilanie relatywnie małe , tempy go zjedzą ;/ Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sm.1410 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zdjołem jeszcze raz blok, ponownie przesmarowałem pastą, po skręceniu temperatura dalej dość wysoka w idlle 52, 48 Widocznie ten typ tak ma :rolleyes: Ale szczeże muwiąc spodziewał się dużo niższych temperatur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ale szczeże muwiąc spodziewał się dużo niższych temperatur. istnie piekne babole ;) sztuka Ci sie ladna trafila z takim vcore-no no sam bym takieg chcial,moze do 4.6Ghz dociagniesz,ale bedzie ciezko,chybaze przyatakujesz nad ranem przy otwartym oknie to bezie wiecej niz 4.6Ghz ;) czyzby kolejny dowod na obalenie tezy tygodni?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zacny proc o ile vcore w cpuz jest zblizone do prawdziwego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) Byla chyba mowa o jakims 1.375v :),czyli zacnie nadal.. Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sm.1410 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Jak myślicie można go zostawić z takimi taktami i temp na co dzień ??4500 mi styknie, a wyżej narazie nie będe prubował. Trochę się obawiam tych temperatur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) Mysle,ze na codzien duzo za duzo.Nie rozumiem czemu panuje tu takie dziwne rozumowanie,zeby trzymac na codzien proca na wyzylowanych ustawieniach???3.5-4.Ghz w zupelnosci do wszystkiego Ci wystarczy,bo po co wiecej??powiedz:) Juz pare osob na tym forum sie skarzylo,ze ich procki nie kreca sie juz tak jak wczesniej i to zasluga trzymania podkreconego sporo cpu 24/7 Ja mam e8500 i tryka na codzien 350x9.5,bo wiecej nie mam potrzeby a jak chce cos pokrecic to zakladam FC lub bawie sie troszke delikatniej na LC-takie moje zdanie Pytasz czy 4.5Ghz Ci styknie a jeszcze niedawno 4Ghz 65nm to bylo cos ;) Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Jak myślicie można go zostawić z takimi taktami i temp na co dzień ??4500 mi styknie, a wyżej narazie nie będe prubował. Trochę się obawiam tych temperatur.styknie ale twoja ortografia nie styka :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Dokladnie, ja na codzien mam wydajnosc cos +- niekrecony E2160 i jest git. Do oc mam odddzielne 2-3 konfigi i problemów degradacji prockow czy padajacych d9gmh itp nie ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) Jak myślicie można go zostawić z takimi taktami i temp na co dzień ??4500 mi styknie, a wyżej narazie nie będe prubował. Trochę się obawiam tych temperatur.znajdź takty na powiedzmy hmm 1,25 Vcore i ciesz się z płynnej grafy np. w saperze ;) Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rook Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) czy te temp są w normie? czy czujnik coś przekłamuje, bo jak na niekręcony to chyba za wysokie. chłodzenie BOX, pasta AS5 IDLE Core1 45 Core2 42 Stress EDIT: odczyty z real temp - któremu wierzyć? Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez Rook Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 istnie piekne babole ;) sztuka Ci sie ladna trafila z takim vcore-no no sam bym takieg chcial,moze do 4.6Ghz dociagniesz,ale bedzie ciezko,chybaze przyatakujesz nad ranem przy otwartym oknie to bezie wiecej niz 4.6Ghz ;) czyzby kolejny dowod na obalenie tezy tygodni?? :) Zobacz jego post, ma Q807. A potem zobacz parę postów wyżej co pisał XA :) czy te temp są w normie? czy czujnik coś przekłamuje, bo jak na niekręcony to chyba za wysokie. chłodzenie BOX, pasta AS5 IDLE Core1 45 Core2 42 Stress [/img]http://img181.imageshack.us/img181/1528/temp2gz7.jpg[/img] EDIT: odczyty z real temp - któremu wierzyć? [/img]http://img376.imageshack.us/img376/908/realtempsj9.jpg[/img] Strasznie wysoko. U mnie na def CPU nie przekracza 42* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rook Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) real temp oblicza wg tjunction 95 i wtedy mam 33 - 37 stopni w IDLE a 60 w stresie inne programy obliczają wg Tj 105 no i wtedy mam temp o 10 stopni wyższe. pytanie, który program ma rację w tym przypadku box'a mam już tego malutkiego. Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez Rook Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Q805 tez działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sm.1410 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zrobiłem na szybko kolejny teścik. Tym raze vcore 1.281 z biosu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Q805 tez działaTy byś pokazał jakieś spi, albo orthosa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 widzę ,że wszyscy walczą z temp. trafil do mnie 85xx 48 tydz. nic specjalnego pozatym ,że ihs odstawal od bloku na rogach i w Idle na def. mial 55*C a po 2 min orthosa 75*C musialem go poddać szlifowaniu-pomoglo do 1.38v potem masakra łapie 77-78 *C i koniec zabawy procek robi na 1.34 V --miernikiem-- 4.4 ghz -przechodzi wprime 1024 na 1.39v robi 4.5 ghz ale tu koniec bo temp. skacze jak szalona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) marcin255A trzeba trafić takiego co się skaluje z napięciem a przy okazji nie pali w łapy ;) ciekaw jestem co jeszcze pokaże meeron B-) p.s. sm.1410 jedziesz dalej z koksem .......................................... Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rook Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 ,że ihs odstawal od bloku na rogach to widzę, że nie wydawało mi się, że pasta na procku nirówno się rozchodzi pod coolerem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Mysle,ze na codzien duzo za duzo.Nie rozumiem czemu panuje tu takie dziwne rozumowanie,zeby trzymac na codzien proca na wyzylowanych ustawieniach???3.5-4.Ghz w zupelnosci do wszystkiego Ci wystarczy,bo po co wiecej??powiedz:) Juz pare osob na tym forum sie skarzylo,ze ich procki nie kreca sie juz tak jak wczesniej i to zasluga trzymania podkreconego sporo cpu 24/7 Ja mam e8500 i tryka na codzien 350x9.5,bo wiecej nie mam potrzeby a jak chce cos pokrecic to zakladam FC lub bawie sie troszke delikatniej na LC-takie moje zdanie ja np nie rozumiem po co kręcić żeby sobie pokręcić i potem wracać do defulta,, sport dla sportu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 miał ktoś z was do czynienia z seria Q801xxx ? jeśli tak to komu na ile udało sie podkręcic z jakimi V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) Generalnie masz pare postow wyzej ;) Forest.... krecic sobie mozna wiadomo w jakims celu,ale pytanie po co trzymac takie ustawienia wyzylowane na codzien,zeby byc elo czy jak?? ;),lekkie o/c czemu nie,ale max-bezsensu Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 500x8.5 1.34v ram 1200 5-5-5-15 2.2V - 24/7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromitek Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) 500x8.5 1.34v ram 1200 5-5-5-15 2.2V - 24/7 i o to chodzi - dla mnie bez sensu jest podkręcanie tylko po żeby się pochwalić w stopce, jak już kręcić to porządnie i na 24/7 ( w tym przypadku dobrze by było dobić do 1,4v i 9x500) Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez Gromitek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 i o to chodzi - dla mnie bez sensu jest podkręcanie tylko po żeby się pochwalić w stopce, jak już kręcić to porządnie i na 24/7 ( w tym przypadku dobrze by było dobić do 1,4v i 9x500) Trzeba sobie wybrać Rybki (celowo z dużej, żeby nie było :D ) albo akwarium ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lock9 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Panowie ile trzeba wycisnąć Mhz z Ram'u, żeby podkręcić do granic możliwości E8XXX albo Quada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) Granic mozliwosci e8xxx... to z 600-650mhz sie przyda ;) Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Granic mozliwosci e8xxx... to z 600-650mhz sie przyda ;) Dokladnie... ps. ja na codzien uzywam procka 6x533 1,1v @ 1066RAM 5-5-5-15 @ 1,8v i nie nazekam na brak wydajnosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 533 fsb to tez nie malo-dla mobo,heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Dokladnie... ps. ja na codzien uzywam procka 6x533 1,1v @ 1066RAM 5-5-5-15 @ 1,8v i nie nazekam na brak wydajnosci :) No fakt, proc się nie męczy, ale za to Mobo współczuję :P Ja jadę 24/7 4 GHz i 1.4v real (1.368v - Bios) - jeśli wierzyć progsom bo do tej pory nie wiem jak zmierzyć napięcie miernikiem. Myślę,że to bezpieczna granica i nic się wydarzyć złego nie powinno :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...