Leon97 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Hej planuje zakup komputera i mam dylematy jak płyta główna i jaka grafika. Zestaw będzie wyglądać tak: Athlon64X2 4600+ , 1GB 667MHz (2x512)Geil, Seagate 250GB SataII 16Mb, Podobają mi się obudowy Mustang 1072A są też tanie ale czy dobre(zasilacz, funkcjonalność) brać 350 czy 400W Ma ta obudowa usb na froncie? Ma to być zestaw do tworzenia muzyki ale również domowe centrum multimedialne dlatego na początek ze względów finansowych dzwięk byłby z płyty ale chce dokupić później karte Audigy 2ZS i tu pytanie odnośnie płyty jakieś szczególne Mobo dają dobre rezultaty dźwiękowe(konkretny chipset? Jacy producenci?czy nie będzie przeszkadzać że na płycie jest już zintegrowana karta muzyczna)Mobo chciałbym(ale nie koniecznie) MSI do 350PLN podajcie please jakieś dobre modele. Druga sprawa jest jedna gra którą bardzo lubię i chce grać w nią w pełnych detalach NFS Most wanted I jaka kartę wybrać z przedziału 200-400zł oczywiście im mniej tym lepiej. A tak odnośnie Mobo i graf czy jest sens kupić płytę SLI i napoczątek dac tam tanszą grafenp GF7600256/256 a w przyszłości jakby to co rozbudować o coś lepszego GF8800lub jakiegoś radka ? Co sądzicie o takich firmach jak gainward, galaxy bo choć wolałbym mieć grafe gigabyte lub msi to jednak są inne tańsze firmy tyle że niechcialbym ciągle odwiedzać serwisów proszę doradźcie coś; lepsze radki czy GF ? Wielkie dzięki za wszelkie info. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) Najpierw napisz ile masz kasy do wydania i... popatrz na zestawy sysaka :-P a tego mustanga(aż oczy bolą jak patrze na tą nazwę) sobie z głowy wybij :mur: Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Procek bierz x2 3800+ Mobo DFI Infinity NF SLI-M2/G Ram Goodram 2x1GB pc 667 Grafa Palit 8600gt Dysk WD Zasilacz Amacrox 350w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon97 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Najpierw napisz ile masz kasy do wydania i... popatrz na zestawy sysaka :-P a tego mustanga(aż oczy bolą jak patrze na tą nazwę) sobie z głowy wybij :mur: Hej, kaski mam 1800 na jednostkę centralną. A tak w ogóle to co jest nie tak z tym mustangiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolfszary Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) Ano z Mustangiem jest to nie tak, ze to pospolity szrot (zlom, kupa blachy, mozliwe, ze troszke przyrdzewialej). Slusznym wyborem bylby Chieftec (blacha 1mm), ale kosztuje okolo 250 zl bez zasilki. Jesli nie chcesz tak drogiej budy to przyjmij zasade: nie liczy sie wyglad a wnetrze (stosuj rowniez te zasade do ludzi :lol2: ). Musi miec duzo miejsca i otwory na wentyle. CoolerMaster jest juz lepszy od Musranga. Odnosnie karty: Gainward jest b. dobra firma. Mozliwe, ze lepsza od popularnego dziadostwa jakim jest MSI, ASUS, GIGACHLAM. Mozesz tez wziac karte eVGA lub BFG (5 lat gwary). Ja zdecydowanie polecam GF. Wez sobie takiego 7900GS i niezle na nim pograsz. Lepiej niz na 8500/8600 w niektorych grach. 7900GS most wanteda pociagnie z palcem w ... radiatorze. Na nim to Carbon smigal jak zaczarowany przy max detalach przy 40-50 fps. Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez wolfszary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 a chieftec dragon może być używany, za jakieś 140 zł na allegro wyrwiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon97 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Ano z Mustangiem jest to nie tak, ze to pospolity szrot (zlom, kupa blachy, mozliwe, ze troszke przyrdzewialej). Slusznym wyborem bylby Chieftec (blacha 1mm), ale kosztuje okolo 250 zl bez zasilki. Jesli nie chcesz tak drogiej budy to przyjmij zasade: nie liczy sie wyglad a wnetrze (stosuj rowniez te zasade do ludzi :lol2: ). Musi miec duzo miejsca i otwory na wentyle. CoolerMaster jest juz lepszy od Musranga. Odnosnie karty: Gainward jest b. dobra firma. Mozliwe, ze lepsza od popularnego dziadostwa jakim jest MSI, ASUS, GIGACHLAM. Mozesz tez wziac karte eVGA lub BFG (5 lat gwary). Ja zdecydowanie polecam GF. Wez sobie takiego 7900GS i niezle na nim pograsz. Lepiej niz na 8500/8600 w niektorych grach. 7900GS most wanteda pociagnie z palcem w ... radiatorze. Na nim to Carbon smigal jak zaczarowany przy max detalach przy 40-50 fps. Witam, bardzo dziękuje Ci wolfszary za tego posta, wszystko sie stało jasne albo prawie wszystko;) Mam tu kilka pytań: 1.Jaką płyte polacił byśmi do tego zestawu?[Athlon64X2 4600+ , 1GB 667MHz (2x512)Geil, Seagate 250GB SataII 16Mb] 2.Czy A4600 x2 jest na tyle wydajny że warto go kupić niż np 4200x2 albo 4000x2 bowidziałem jakieś testy i różnica tam była kilku procent - jakto jest z tymi modelami atlonków? 3. czy eVGA też ma 5lat gwary? i jak z jej awaryjnością?(takie gf7900gs ma wentylatorek -bardzo to hałasuje? widziałem 30zł droższe MSI z pasywnym chlodzeniem -tyle że teraz to już niewiem która firma lepsza...) 4. Nigdy niemontowałem proca czy w boxie z prockiem jest jakieś info jak to zrobić zeby niezepsuć? 5. a gdyby tak kupić jakąs bude do 120 to jaki dobry zasilacz doradzałbyś do tego zestawu (czywiście o dobrym stosunku jaość do ceny) dało by rade coś do 60zł? 6. a jakie dvdrw wybrac coby długo śmigało możliwie cicho i szybko komunikowało sie z płytą? (tylko niemów że takie rzeczy to tylko w erze:)) 7. przez miesiąc potrzebowałbym śmigać tym sprzętem na starym monitorze CTX niebędzie problemu z podpięciem do tej karty? 8. Jaki monitor lcd 17'' wybrać żeby zobaczyć możliwości tej grafy? 9. Słyszałem coś o obniżkach cen laptopów i wogóle rtv teraz na jesień czy to może oznaczać że lepiej zaczekać z zakupem kompa do 15 września ? Czy też ta obniżka to równiedobrze może zacząc się od listopada... A pamięcie ram to zwykle drozeją chyba na wrzesień co? uuff ale się napisałem dzięki za wszelką pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...