Skocz do zawartości
pmp

Przejściówka WTX > ATX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś z forumowiczów wie gdzie można znaleźć (nie piszczie tylko postów - zrób se sam...) przejściówke WTX (24pin) > ATX (20pin) ?

A zamiana zasilaczy?

Chodzi Ci o bude?

Czy masz jakas dobra zasilke WTX i nie mozesz podpiac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiana ? nie chce nic zamieniac. nie mam takiej potrzeby.

Bude ? Nie chodzi o zasilacz

moge podpiac bo WTX (eps12v) jest kompatybilny niejako z atx 12v, tylko ze "zatrzask" jest nie zatrzasniety z powodu innej szerokosci WTX, przez co sama wtyczka siedzi nie tak mocno jak powinna.

w zwiazku z tym potrzebuje przejsciowke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiana ? nie chce nic zamieniac. nie mam takiej potrzeby.

Bude ? Nie chodzi o zasilacz

moge podpiac bo WTX (eps12v)  jest kompatybilny niejako z atx 12v, tylko ze "zatrzask" jest nie zatrzasniety z powodu innej szerokosci WTX, przez co sama wtyczka siedzi nie tak mocno jak powinna.

w zwiazku z tym potrzebuje przejsciowke.

Albo ewentualnie zamienic wtyczki.

Mozesz przelozyc odpowiednio piny z wtyczki WTX do wtyczki ATX, a te z WTX-owej co Ci pozostana zaizolowac na wszelki wypadek koszulkami termokurczliwymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślalem o tym, ale nie mam pojecia jak wydrapac z wtyczki, koncowki kabli - sa bardzo mocno zacisniete w srodku, na dodatek haczyki od koncowek powchodzily w naciecia, nie mam tak cienkiego.mocneg i precyzyjnego narzedzia (igla elektroniczna odpada) zeby je poodginac i wyjac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślalem o tym, ale nie mam pojecia jak wydrapac z wtyczki, koncowki kabli - sa bardzo mocno zacisniete w srodku, na dodatek haczyki od koncowek powchodzily w naciecia, nie mam tak cienkiego.mocneg i precyzyjnego narzedzia (igla elektroniczna odpada) zeby je poodginac i wyjac.

A spinaczem probowales?

Ja rozebralem wtyczke ATX spinaczem - potem dalo sie zlozyc bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla chcącego nic trudnego - ja też modyfikowałem wtyczkę spinaczem - trzeba odgiąć haczykdo środka - dopchnąć wtedy on zeskoczy i wyjmować .... Po chwili idzie bez problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...