nowy11 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Opowiem od poczatku: Kupilem karte graficzna Palit GF 7600 GT i zasilacz Amacrox 400W zamontowalem karte wszystko ladnie gierki wypas , a tu nagle podczas wlanczania kompa dziwny odglos zwierania i smród, co sie okazalo z karta spalona i slot AGP rowniez. Teraz mam podlaczony minitor do zintegrowanej karty na plycie glownej. przymierazm sie do kupnma tej plyty glownie chodzi o cene aby nie przekraczala 160zl prosze was o konkretne propozycje nowych plyt ze sklepow internetowych lub allegro plyta ktora mam teraz to P4M800 M7 dziekuje za pomoc :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondrak134 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Jak spaliłem karte razem z płytą to czemu pchasz się na AGP ?? ! Kup coś pod PCIE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy11 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 dlatego ze karta jest na gwarancji i mi ja oddadzą i potrebna jest mi plyta ze slotem AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 (edytowane) dlatego ze karta jest na gwarancji i mi ja oddadzą i potrebna jest mi plyta ze slotem AGPJak możesz to dorzuć 50 zł i weź tą płytę PCI-Ex i AGP obsługa od starych p4 na 775 do najnowszych C2D i C2Q. Ogólnie to płyta o wiele lepsza i mnie problemowa niż ta, którą ty wybrałeś. Do 160 zł to nic dobrego nie znajdziesz. Edytowane 18 Sierpnia 2007 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy11 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 prosze o pomoc, do wyboru jest : ---1--- ---2--- ---3--- --- 4 --- która z tych plyt bedzie najlepsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy11 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) wszyscy chetni do pomocy wielkie dzieki <_< <_< <_< a slyszalem o tym forum same dobre rzeczy ale jednak ktos mnie oszukal :cry: :cry: Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez nowy11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 :razz: wszyscy chetni do pomocy wielkie dzieki <_< <_< <_< a slyszalem o tym forum same dobre rzeczy ale jednak ktos mnie oszukal :cry: :cry: Dostałeś informację, że masz dorzucić trochę do 4coreDual-VSTA - nie słuchasz i pytasz się co "lepsze" z 4 sztuk złomu. Nie ma sie co dziwić, że nikt nie odpowiedział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy11 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) ale tam nie pisze czy ten PCI EX jeszt 16x czy co jezeli bylby 16 racy to fajnie jeszcze jaki porc dwurdzzeniowy bede mugl tam wzucic czy bedzie np tp E6600 ? Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez nowy11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 ale tam nie pisze czy ten PCI EX jeszt 16x czy co jezeli bylby 16 racy to fajnie jeszcze jaki porc dwurdzzeniowy bede mugl tam wzucic czy bedzie np tp E6600 ? 1 Jest x4 2 Każdego obecnego intela na s775. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) ale tam nie pisze czy ten PCI EX jeszt 16x czy co jezeli bylby 16 racy to fajnie jeszcze jaki porc dwurdzzeniowy bede mugl tam wzucic czy bedzie np tp E6600 ? 4coreDual-VSTA ma PCI-Ex x4, ale działa na niej każda z nowszych i starszych kart graficznych. Tu masz test tej płyty w dalszej części są testy wydajności karty graficznej na tej płycie i na płytach z PCI-Ex x16. EDIT: Kszonek mnie wyprzedził z tym PCI-Ex x4, ale zostawię posta i linka do testu. Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy11 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 moze cos takiego mysle ze jest lepsze od tego co zaproponowaliscie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 moze cos takiego mysle ze jest lepsze od tego co zaproponowaliscie Jak byś przeczytał opis to byś wiedział, że jest używana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) moze cos takiego mysle ze jest lepsze od tego co zaproponowaliscie To jest ta sama płyta co Ci ją proponowaliśmy tylko, że nie obsługuje procków 4 rdzeniowych, mówiąc w prost to starsza wersja tej płyty, którą Ci właśnie polecaliśmy. No i z opisu wynika, że jest to płyta poserwisowa czyli wyciągnięta z jakiegoś kompa i zreanimowana bez pudełka bez sterów i pewnie bez kabli. Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 To jest ta sama płyta co Ci ją proponowaliśmy tylko, że nie obsługuje procków 4 rdzeniowych, mówiąc w prost to starsza wersja tej płyty, którą Ci właśnie polecaliśmy. No i z opisu wynika, że jest to płyta poserwisowa czyli wyciągnięta z jakiegoś kompa i zreanimowana bez pudełka bez sterów i pewnie bez kabli. Poprzednia wersja 4core-VSTA było podajże dual-vsta, który nie wspierał kentsfielda. Ta mobo chyba w ogóle nie wspiera c2d, tak mi sie cos wydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Poprzednia wersja 4core-VSTA było podajże dual-vsta, który nie wspierał kentsfielda. Ta mobo chyba w ogóle nie wspiera c2d, tak mi sie cos wydaje.Były 2 dual-vsta jedna ta wcześniejsza nie wspierała C2D, a druga późniejsza (również nazywała się dual-vsta) wspierała C2D, wiem bo przez 2 miesiące na takiej siedziałem różnica między starszą, a nowszą dual-vsta to napis na pudełku Conroe i na płycie nad gniazdami ramu były wymienione procki i właśnie na nowszej dopisali Conroe. Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...