Skocz do zawartości
Bogdan_

Creative SBLive

Rekomendowane odpowiedzi

pewnie było ale chciałem polecić posiadaczom karty SBLive wymianę sterowników do karty SB Live, jestem zaskoczony różnicą na driver-ach Creative a KX ( www.kxproject.com ).Oto wyniki:

- sterowniki firmowe Audio Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB:

+0.34, -0.79

Average

Noise level, dB (A):

-81.7

Dynamic range, dB (A):

79.1

Average

THD, %:

0.0049

Very good

IMD, %:

0.178

Average

Stereo crosstalk, dB:

-79.4

Very good

i KX : Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB:

+0.07, -0.90

Noise level, dB (A):

-96.5

Excellent

Dynamic range, dB (A):

93.0

Very good

THD, %:

0.0038

Very good

IMD, %:

0.046

Stereo crosstalk, dB:

-94.

Excellent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie do gier to raczej one nie pasuja , ale jakosc wcale nie jest ta zla.

Stery sa wibitnie do muzyki , z ciekawostek w wersji 3530 czyli najnowszej, zminiono DSP i dodano plugin ktory swietnie odtwarza muzyke i filmy ktore sa w stereo , robiac naprawde niezle 5 kanalow i tube ( jak ktos ma taki zestaw ) . Ja i tak uzywam wyjscia cyfrowego , ale u kumpla na pierdzialkach brzmi to niezle .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bogdan_ - te pomiary to robiłeś samemu? Wyniki na kX-ach są zbyt wyidealizowane, w rzeczywistości różnice nie są aż tak duże, mieszczą się w granicach błędu pomiaru. Moim zdaniem poprostu oszukujesz, przecież programowo nigdy w życiu nie ulepszysz słabych przetworników.

Tu są wyniki mojego pomiaru: http://www.wsinf.edu.pl/~leszek/live48.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to wyniki dla próbkowania : 48kHZ kX Wave SB0102 5.1 [cc00] 0/1 RightMark Audio Analyzer test Testing chain: External loopback (line-out - line-in) Sampling mode: 16-bit, 48 kHz Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB:+0.00, -0.00 Excellent Noise level, dB ):-101.7Excellent Dynamic range, dB (A):94.4Very good THD, %:0.0014Excellent IMD, %:0.0063 Very good Stereo crosstalk, dB:-97.5 Excellent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...