Bogdan_ Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 pewnie było ale chciałem polecić posiadaczom karty SBLive wymianę sterowników do karty SB Live, jestem zaskoczony różnicą na driver-ach Creative a KX ( www.kxproject.com ).Oto wyniki: - sterowniki firmowe Audio Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB: +0.34, -0.79 Average Noise level, dB (A): -81.7 Good Dynamic range, dB (A): 79.1 Average THD, %: 0.0049 Very good IMD, %: 0.178 Average Stereo crosstalk, dB: -79.4 Very good i KX : Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB: +0.07, -0.90 Good Noise level, dB (A): -96.5 Excellent Dynamic range, dB (A): 93.0 Very good THD, %: 0.0038 Very good IMD, %: 0.046 Good Stereo crosstalk, dB: -94. Excellent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Prawdę mówiąc - ameryki nie odkryłeś... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 A jak wygląda ze wsparciem przez te stery dla Dx ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 A jak wygląda ze wsparciem przez te stery dla Dx ??Bardzo cienko - jedynie DS3D na 2 głośnikach, brak EAX. Te stery nie są do gier, lecz trochę poważniejszych zastosowań (zgodność z ASIO). Do gier polecam firmowe drivery od Creativa. http://kxproject.spb.ru Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Dokladnie do gier to raczej one nie pasuja , ale jakosc wcale nie jest ta zla. Stery sa wibitnie do muzyki , z ciekawostek w wersji 3530 czyli najnowszej, zminiono DSP i dodano plugin ktory swietnie odtwarza muzyke i filmy ktore sa w stereo , robiac naprawde niezle 5 kanalow i tube ( jak ktos ma taki zestaw ) . Ja i tak uzywam wyjscia cyfrowego , ale u kumpla na pierdzialkach brzmi to niezle . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Bogdan_ - te pomiary to robiłeś samemu? Wyniki na kX-ach są zbyt wyidealizowane, w rzeczywistości różnice nie są aż tak duże, mieszczą się w granicach błędu pomiaru. Moim zdaniem poprostu oszukujesz, przecież programowo nigdy w życiu nie ulepszysz słabych przetworników. Tu są wyniki mojego pomiaru: http://www.wsinf.edu.pl/~leszek/live48.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan_ Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 testowałem na kilku sterownikach Creative i KX w gorszych warunkach tj. dla 44.1kHz , na mojej karcie tak wychodzi, dodam, że u mnie różnica pomiędzy front a rear była minimalna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan_ Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 a to wyniki dla próbkowania : 48kHZ kX Wave SB0102 5.1 [cc00] 0/1 RightMark Audio Analyzer test Testing chain: External loopback (line-out - line-in) Sampling mode: 16-bit, 48 kHz Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB:+0.00, -0.00 Excellent Noise level, dB ):-101.7Excellent Dynamic range, dB (A):94.4Very good THD, %:0.0014Excellent IMD, %:0.0063 Very good Stereo crosstalk, dB:-97.5 Excellent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 dodam, że u mnie różnica pomiędzy front a rear była minimalna.Jeśli nagrywałeś z wave zamiast z line-in (połaczenie kablekiem line-out z line-in), to nic dziwnego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan_ Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Testing chain: External loopback (line-out - line-in) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...