Skocz do zawartości
stranded

Hałaśliwa Część Na Płycie Głównej

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie zlokalizowałem co mi robi hałas w kompie i w końcu mam, to dwa małe coś otoczone drutami, jak tego czegoś dotknę albo przysłonie czymś cięższym to hałas znika (pisk i taki jakby niski dźwięk za razem):

Dołączona grafika

w zależności od tego co robie dźwięk nasila się lub słabnie, słychać to nawet w biosie.

pomocy, jak to uciszyć? czy już czas zmienić płytę (ta ma ze 4 lata)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie zlokalizowałem co mi robi hałas w kompie i w końcu mam, to dwa małe coś otoczone drutami, jak tego czegoś dotknę albo przysłonie czymś cięższym to hałas znika (pisk i taki jakby niski dźwięk za razem):

w zależności od tego co robie dźwięk nasila się lub słabnie, słychać to nawet w biosie.

pomocy, jak to uciszyć? czy już czas zmienić płytę (ta ma ze 4 lata)?

To sa cewki, polakieruj je lakierem do paznokci problem zniknie

pozdrawiam

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol za wiele to nie dało szczerze mówiąc, nadal piszczy - co prawda troche słabiej ale jednak. :/

Dołączona grafika

EDIT:

o kurde te ucichły, ale nadal coś piszczy i tak patrze na płytę a tam pod kablami kolejna cewka ;) zaraz ją zaleje

EDI2:

no i jest może 50% ciszej ale nadal coś tam piszczy, głównie dookoła procesora właśnie

Edytowane przez stranded

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi