Szczuru Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Hej. Mam mały problem z temperaturami E4300 (nie był kręcon, napięcie standardowe). Otóż w sklepie jak mi składali kompa zażyczyłem sobie chłodzenie Pentagram HP-120AlCu i pastę AC Silver 5. Ale jak się okazało coś jest nie tak (temp są za wysokie). Oto screen z idle: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e3d70b22d3aec4cf.html stres: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c91e84db4589395a.html Jak widać temperatury wg Core Temp 0.95 i iTAT są wysokie... Więc zawiozłem kompa do serwisu, aby zareklamować chłodzenie. I co się stało? kolo powiedział mi że jestem magik i zapytał skąd wytrzasnąłem 60 stopni w stresie. Powiedziałem mu, że core temp 0.95 i iTAT pokazują prawdziwą temperaturę, a on mnie wyśmiał i powiedział, żebym nie wierzył tym pseudo programom. Mówił że tylko speed fan i bios pokazują prawdziwą temperaturę. Ale jak temperatura procka może być o 6 stopni wyższa od temperatury otoczenia ?? . Jak ja mam zareklamować to chłodzenie, jak kolo stawia na swoim, i co wreszcie mówi prawdę?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) tak jak pisałem, do serwisu i niech założą chłodzenia przy tobie, albo zrób to sam jak możesz, CT 0.95 podaje prawdę a chłodzenie jest sprawne bo co miało by nie działać, poza nieprawidłowym założeniem Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez Zawadaki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Na razie nie widze zadnego problemu - temp w normie, koles ze sklepu z niska znajomosia tematu... Gdzie sens na istnienie tego watku? Przejzyj E4300 <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 temat do zamknięcia, dostał juz odpowiedz na pclab-ie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Miedzy #7 a #20 postem w watku? /ironia :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...