Skocz do zawartości
tuniamak

Powercolor X1950 Pro Agp - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Po przetestowaniu karty Powercolor x1950 PRO AGP w 3dmarku 2005 wynik był niewiele większy od mojej wcześniejszej karty Geforce 6800GS, tylko 5500 punktów!!

Mój konfig:

Asus P4P800

P4 2,66GHz HT

2x 512MB PC400 Kingston

Zasilacz 450W Chieftec

Wiem, że procek może blokować, ale nie aż tak. Moim zdaniem wyniki powinien być o wiele większy.

Aha i mam jeszcze jeden problem. Gdy włączam komputer, na ekranie powitalnym (ten z nazwą mobo) pojawiają się dziwne kolory. Tak samo jest gdy wchodzę do biosu, górny pasek staje się kolorowy.

Wiecie w czym może byc problem?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proc jest stanowczo za słaby!!!! Na moim z podpisu 3Ghz mam 6200pkt więc czego się spodziewać na 3750Mhz mam już 8200pkt. podkręć procesor bo masz niezły hamulec...... co do kolorowych pasków jakie masz napięcie na 12V, czy 3Dmarki i inne rzeczy przechodzi bez problemów.

Na drugi raz zadaj to w temacie o tych kartach który jest poniżej ;)

Edytowane przez surix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Po przetestowaniu karty Powercolor x1950 PRO AGP w 3dmarku 2005 wynik był niewiele większy od mojej wcześniejszej karty Geforce 6800GS, tylko 5500 punktów!!

Mój konfig:

Asus P4P800

P4 2,66GHz HT

2x 512MB PC400 Kingston

Zasilacz 450W Chieftec

Wiem, że procek może blokować, ale nie aż tak. Moim zdaniem wyniki powinien być o wiele większy.

Aha i mam jeszcze jeden problem. Gdy włączam komputer, na ekranie powitalnym (ten z nazwą mobo) pojawiają się dziwne kolory. Tak samo jest gdy wchodzę do biosu, górny pasek staje się kolorowy.

Wiecie w czym może byc problem?

Pozdro

pytanko male mam, robiles juz reinstalke systemu po zmianie karty graficznej ? czasem warto bo rejestry zasmiecone sa pewnie sterami nvidi a tu ati na pokladzie, po reinstalce powinno byc lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanko male mam, robiles juz reinstalke systemu po zmianie karty graficznej ? czasem warto bo rejestry zasmiecone sa pewnie sterami nvidi a tu ati na pokladzie, po reinstalce powinno byc lepiej

Reinstalke robiłem przed zmianą karty :D , więc narazie odpada.

A co do kręcenia procka to na ile waszym zdaniem mógłbym go podkręcić na boxowym chłodzeniu??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi