Gość [RONIN] Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Jak ustawić (nadać reguły czy jak?) aby Comodo przepuszczał Internet w sieci lokalnej. Jest zainstalowany na komputerze który robi za bramę (192.168.0.1) i po przekrosie idzie do PS3 (192.168.0.2). Dziękuje za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D2mian Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 W zakładce Security --> network Monitor dodaj następującą regółę: source IP : single IP 192.168.0.1 destination IP : single IP 192.168.0.2 source port : any destination port: any nastepnie po zatwierdzeniu bo to bardzo ważne naciskaj przycisk Move Up tak aby twoja regóła była za tą opisaną kolorem czerwonym. Mam nadzieję że pomogłem. D2mian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Robiłem dokładnie tak samo ale niestety to nie pomaga :/ Nie wiem co mu się nie podoba... Żadna kombinacja nie pomaga :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) Podepne sie pod temat, bo poki co raczej nie ma sensu robienie nowego. Mam zewnetrzne ip... Po uruchomieniu comodo, utorrent wyswietla mi informacje, iz sa problemy z połaczeniami z zewnatrz.. Tzn wyswietla sie czerwona ikonka, tak, jakbym był za natem, bez przekierowanego portu.. Gdy wyłącze firewalla, nagle pojawia sie zielona ikonka informujaca, ze wszystko jest ok... Sugestie..? ;) PS. łacze sie przez pppoe ... Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...