HeatheN Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Ale na tej aukcji nie widzę, żeby to był komplet 2 kolumienek :blink: Masz tyle kasy? LOL to chyba po cenie zestawu widac ze to dwa MONITORKI swoja droga cienkie, za ta kase... Co do twojej mani nad koda... dobry amp 5.1 to okolo 2 tysiace, w cenie w jakiej podales to tylko stereo. Na co autorowi topica amp jak bedzie jechal na stereo np rok...imho lepiej kupic dobre stereo, ktore zawsze sie potem sprzeda bez duzej straty a amp 5.1 dokupic w momencie posiadania zestawu glosnikow! Za 500zl zlozylem sobie to co ponizej (oczywiscie DWIE:D) stx18+arv 105 jak widze wszystkie te tekturowe monitorki w tej cenie to mnie skreca..czemu ludzie nie lubia DIY? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Na co autorowi topica amp jak bedzie jechal na stereo np rok...imho lepiej kupic dobre stereo, ktore zawsze sie potem sprzeda bez duzej straty a amp 5.1 dokupic w momencie posiadania zestawu glosnikow!Ale autor już nie chce tego, co w temacie i 1 poście. Ludzie, czy wy czytacie posty??? BTW: Nie mam manii na Koda. Odnośnie tego zadam jedno proste pytanie: Znajdź mi coś lepszego, nowego, o takiej mocy, z tyloma funkcjami, wejściami/wyjściami, w takiej cenie. Znalazłeś....???... o przecież to Koda :P Ten za dwa kafle lepszy? Oczywiście!!! Ale można by dopowiedzieć, że ten za 5 kafli będzie jeszcze lepszy HEHE. Co do tych kolumienek to się zgadzam. Za tyle to można całe 5.0 kupić takich pierdziawek. Na fronty na pewno się nie nadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modman Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Sorki , myślałem że to 2 kolumny :| , Więc jakie kolumny STEREO DO 600zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 (edytowane) Ale autor już nie chce tego, co w temacie i 1 poście. Ludzie, czy wy czytacie posty??? BTW: Nie mam manii na Koda. Odnośnie tego zadam jedno proste pytanie: Znajdź mi coś lepszego, nowego, o takiej mocy, z tyloma funkcjami, wejściami/wyjściami, w takiej cenie. Znalazłeś....???... o przecież to Koda :P Ten za dwa kafle lepszy? Oczywiście!!! Ale można by dopowiedzieć, że ten za 5 kafli będzie jeszcze lepszy HEHE. Co do tych kolumienek to się zgadzam. Za tyle to można całe 5.0 kupić takich pierdziawek. Na fronty na pewno się nie nadają. Czlowieku... nie zachowuj sie jak nadety patafian - takie gadanie jest zenujace. Przeciez na poprzedniej stronie napisalem ze tanie amplitunery to syf, a ze za kilkaset zlotych mozesz kupic zacny uzywany wzmacniacz - co zanegowales w glupi sposob nie podajac zadnych argumentow. A teraz jeszcze piszesz takie glupoty... ehhh :mur: Ale autor tematu obral juz Cie za swojego guru... wiec nic tu po mnie. Dyskusja z toba i tak jest jalowa. Edytowane 26 Sierpnia 2007 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Sorki , myślałem że to 2 kolumny tak to cena za kpl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Ja swoje, ty swoje. Możemy tak do usranej śmierci. Nie będę wyzywał, tak jak ty to robisz, bo mam trochę ogłady. "zacny uzywany wzmacniacz" To samo mogę powiedzieć: zacny używany amplituner za 800zł. (nowy kosztował pewnie z 2tyś, więc może powiesz, że to też będzie kiszka? Ale skoro z ciebie taki audiofil, to może pochwalisz się, co stoi u ciebie na półeczce pod telewizorkiem? Tanie, syfiaste, NOWE amplitunery są w cenie 300zł albo te mini, które można kupić wraz z zestawem kolumienek 5.1. Przekonać się o tym możesz czytając różne opinie użytkowników na elektrodzie. Dobry przykład: MCVoice, psują się jeden za drugim. Tak przy okazji weź pod uwagę fakt, że są ludzie, którzy nie lubią i nie kupują używanego sprzętu. Choćby z tego względu, że można się na tym nieźle przejechać. Nie wiesz nic, co sprzęt przeszedł i co było w nim robione. Ja akurat nie miałbym ochoty na pierniczenie się z Allegrowiczem, który poleciał w bambuko. Kilka refleksji: Szczerze mówiąc, to wątpię, żebyś zauważał różnicę w dźwięku, gdybym puścił ci muzykę przez jeden kanał na 10 różnych amplitunerach i miałbyś ustawić w kolejności cenowej. Po prostu przyzwyczaiłeś się do swojego zestawu. Jeden amp gra tak, drugi inaczej. Pomijam oczywiście jakiś wynalazki, które próbują wydobyć z siebie jakikolwiek dźwięk. Różnica jest tylko w podbiciu, bądź wyciszeniu niektórych częstotliwości. Wątpię, żebyś słyszał nie wiadomo jakie szczegóły w dźwięku. Niestety nie sposób nie zauważyć, że coraz więcej ludzi się za takich podaje: Tutaj nieco zniekształcony środek pasma, tutaj za duże podbicie basu... itd. Każdy inaczej odbiera muzykę i dla jednego będzie perfekcyjne TO, a dla 2 co innego. O tej Kodzie jest napisane wszystko w kilku artykułach z różnych czasopism i każdy po przeczytaniu będzie wiedział czego się mniej więcej spodziewać. Ma power i jakość - moja opinia. Dodatkowe pytanie zasadnicze: Czy słuchałeś cokolwiek na jakiejkolwiek Kodzie, czy po prostu bierzesz wszystko pod jedną kreskę w oparciu o... że się wyrażę tzw "MCVoice". Jeśli nie słuchałeś, to powstrzymuj się od komentarzy "tanie to syf", bo już od dawien dawna wiadomo, że: "To co najdroższe wcale nie jest najlepsze" Cheers... sory za objętość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) BTW: Nie mam manii na Koda. Odnośnie tego zadam jedno proste pytanie: Znajdź mi coś lepszego, nowego, o takiej mocy, z tyloma funkcjami, wejściami/wyjściami, w takiej cenie. Znalazłeś....???... o przecież to Koda :P Ten za dwa kafle lepszy? Oczywiście!!! Ale można by dopowiedzieć, że ten za 5 kafli będzie jeszcze lepszy HEHE. Dziwne bo zachowujesz sie jak zagorzały obronca i posiadacz kody... Dla mnie to zaden argumet, kupic bo w tej cenie nie ma innego... jak juz kupywac to na lata wszak nie co rok sie zmienia ampa. Dla mnie koda (wzmak) jak i kolumny z tanszych zestawow graja srednio. Jak ktos mialby 2 tys by zbudowac kino domowe to owszem. Ale dla mnie to taki "marketowy" sprzet i tyle. Sluchalem bo swego czasu nie wiedzialem czy zakupic kode kolumny podlogowe. Wszystko fajnie w salonie (GCH na gorze w Gliwicach jakby cos) ale kolumny jak i wzmacniacz nie zrobily na mnie az takiego wrazenia jak zestaw znajomego Denon pm-380 + 2xarv 150 i arv 105. Dlatego mam co mam. Elektronek zauwaz ze nie wszyscy sie musza zgadzac z twoja decyzja i tyle. A ty probojesz gloryfikowac kode jako jedyny sluszny zestaw z "jakoscia i powerem"! Moze ci sie podobac i marzysz o takim zestawie OK twoja sprawa, ale pamietaj na forum sa tysiace userow topic ten tez czyta duzo, i potem jak ktos poczyta twoje posty pomysli ze koda to taki hiper sprzet. Jak wiadac ty nie slyszales lepszych zestawow dlatego piszesz to co piszesz. Sam jade na starej ws 303 bo narazie mam stereo. A kasa na ampa "się zbiera":) Co do autora tematu, sprzet audio kupuje sie zawsze PO ODSŁUCHACH ( najbardziej rozwala mnie stwierdzenie I TAK ZAGRA LEPIEJ NIZ KOMPUTEROWE PIERDZIAWKI, to co auto tez kupujecie w ciemno majac malucha? bo wszystko bedzie lepsze od niego?), idz gdzies do salonu posluchaj kody, jakis monitorkow itd i wtedy zdecyduj. Być moze przypadnie ci on do gustu i ta rozmowa bedzie niepotrzebna;) bo dla jednego to hiper sprzet dla drugiego badziewiasty plytki dzwiek z tandetna dynamika:) i obie wersje beda poprawne wszystko zalezy od upodoban, nie oceniaj innych przez pryzmat swoich gustow! Ale autor tematu sam napisal o sobie LAIK dlatego smiem twierdzic ze koda moze mu sie spodobac ps. Elektronek a co do twojego ostatniego posta i roznicy w ampach stwierdzam jednoznacznie ze chyba masz drewniane ucho;] jesli nie slyszysz roznicy Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 "probojesz gloryfikowac kode jako jedyny sluszny zestaw z "jakoscia i powerem"!" Gdzie ja takie coś napisałem? Dalej chyba nie rozumiesz, to co próbuję powiedzieć od dłuższego czasu. Do tego, co napisałem wszyscy porównują sprzęt Stereo, który wiadomo, że będzie grał lepiej w stereo od niskobudżetowej kody, która wg wielu recenzyj gra znacznie lepiej w 5.1. Zresztą odsłuchu nie dokonywałeś w tych samych warunkach, na tym samym zestawie kolumn. Mam 2tyś na cały zestaw i ani grosza więcej, co kupię w takim wypadku? No na pewno nie amplituner za 2tyś, bo nie będę miał na czym słuchać :D Tylko amplituner za tysiaka i jakiś zestawik kolumienek. A rozumowania w stylu "dozbieram, bo to przecież będzie na lata" to ja już w ogóle nie rozumiem. Zrobię porównanie, bo widzę, że je lubisz. Po co kupować Toyotę za 80tyś jak można dozbierać i kupić BMW za 160. HEHE Cały czas padają jakieś okrężne odpowiedzi, przemyślenia, po co to wszystko? A ludzie czytający moje wypowiedzi, dowiedzą się tylko, że W TEJ CENIE nie ma nic lepszego, bo koleś siedział kilka dni szukając tego :) Co do komputerowych pierdziawek, to ja nie wiem czego słuchałeś, ale do amplitunera i jakiegoś najtańszego zestawu kolumienek 5.1 moglibyśmy porównywać tylko zestawy komp. z najwyższej półki. Wszędzie na forach o tym piszą i to samo zauważyłem ja (Basowe głośniki z zestawów komp. można wsadzić sobie głęboko w ...) Co do drewnianych uszu moich, czy twoich. Bez testu o którym pisałem niestety jednoznacznie stwierdzić tego nie możemy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 A rozumowania w stylu "dozbieram, bo to przecież będzie na lata" to ja już w ogóle nie rozumiem. Zrobię porównanie, bo widzę, że je lubisz. Po co kupować Toyotę za 80tyś jak można dozbierać i kupić BMW za 160. HEHEno tak lepiej wpakowac 800zl a za rok 2000. Moim zdaniem lepiej wpakowac 150 zl i za 8 miesiecy wpakowac 2000 Rozumiesz? Co do komputerowych pierdziawek, to ja nie wiem czego słuchałeś, ale do amplitunera i jakiegoś najtańszego zestawu kolumienek 5.1 moglibyśmy porównywać tylko zestawy komp. z najwyższej półki. Wszędzie na forach o tym piszą i to samo zauważyłem ja (Basowe głośniki z zestawów komp. można wsadzić sobie głęboko w ...)Tu raczej mam na mysli to czym zachwaycaja sie wszyscy Z5500 dla mnie to gnioty i tyle:) jakby kosztowaly 400zl bylyby super ale za ta cene...(nie bijcie userzy logow:P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...