tomusz80 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Witam. Dostałem komputer, ale niestety jest z nim problem, ponieważ zachowuje się tak, jakby nie widział karty graficznej. Po włączeniu wydaje z siebie serię pisków, aż do momentu kiedy lampka w ekranie zmienia się na pomarańczową i nie ma żadnej reakcji na nic. Czym może być to spowodowane? Konfiguracja komputera: Karta graficzna: PixelView GeForce2 Ti AGP RAM: SDRAM 256MB PC-133 Płyta główna: ECS K7S5A Zasilacz: Logic atx-250 Dysk: Seagate U6 model ST340810A 40GB Jeżeli chodzi o procesor, to AMD, ale niestety nie wiem jaki, ponieważ na samym procesorze nie jest to napisane, a nigdy wcześniej go nie miałem. Liczę na Waszą pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Witam. Dostałem komputer, ale niestety jest z nim problem, ponieważ zachowuje się tak, jakby nie widział karty graficznej. Po włączeniu wydaje z siebie serię pisków, aż do momentu kiedy lampka w ekranie zmienia się na pomarańczową i nie ma żadnej reakcji na nic. Czym może być to spowodowane? Konfiguracja komputera: Karta graficzna: PixelView GeForce2 Ti AGP RAM: SDRAM 256MB PC-133 Płyta główna: ECS K7S5A Zasilacz: Logic atx-250 Dysk: Seagate U6 model ST340810A 40GB Jeżeli chodzi o procesor, to AMD, ale niestety nie wiem jaki, ponieważ na samym procesorze nie jest to napisane, a nigdy wcześniej go nie miałem. Liczę na Waszą pomoc :) Po tym co napisales stwierdzam ze moze to byc: 1.) Ram 2.) Procek 3.) Grafa 4.) Płyta Spróbuj na sam poczatek bios resnąć (wyjąć baterie na 3-5 sekund i odlaczyc kabel od zasilacza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazorBMW Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Poradzę ci coś - NIGDY nie kupuj mobo od ECS :!: to kiepska firma, a problem może leży po stronie mobo albo zasiłki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 ECS K7S5A to była dobra płyta a swoim czasie dla mniej wymagających użytkowników. Miałem ją i u mnie przynajmniej nic się nie działo. Owszem firma niezbyt dobra, ale ta płyta akurat była udana. Spróbuj odpalić komputer bez karty graficznej i sprawdź czy objawy są takie same - może to coś innego, a nie karta. Sprawdź ją też na innym komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 ECS K7S5A to była calkiem niezla plyta, a jesli komp wydaje ci jakis piski, to najlepiej poodlaczaj wszystko od plyty, karte graficzna, pamieci, kabelki i zloz na nowo moze cos gdzies nie styka, pamiec lekko wysunela sie ze slotu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 obstawiam ram :) policz ile jest tych pisków i w faq-u jest opisane co za co odpowiada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...