Skocz do zawartości
tomusz80

Problem (prawdopodobnie Z Kartą Graficzną)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dostałem komputer, ale niestety jest z nim problem, ponieważ zachowuje się tak, jakby nie widział karty graficznej. Po włączeniu wydaje z siebie serię pisków, aż do momentu kiedy lampka w ekranie zmienia się na pomarańczową i nie ma żadnej reakcji na nic. Czym może być to spowodowane?

Konfiguracja komputera:

• Karta graficzna: PixelView GeForce2 Ti AGP
  • RAM: SDRAM 256MB PC-133
  • Płyta główna: ECS K7S5A
  • Zasilacz: Logic atx-250
  • Dysk: Seagate U6 model ST340810A 40GB
Jeżeli chodzi o procesor, to AMD, ale niestety nie wiem jaki, ponieważ na samym procesorze nie jest to napisane, a nigdy wcześniej go nie miałem.

Liczę na Waszą pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Dostałem komputer, ale niestety jest z nim problem, ponieważ zachowuje się tak, jakby nie widział karty graficznej. Po włączeniu wydaje z siebie serię pisków, aż do momentu kiedy lampka w ekranie zmienia się na pomarańczową i nie ma żadnej reakcji na nic. Czym może być to spowodowane?

Konfiguracja komputera:

• Karta graficzna: PixelView GeForce2 Ti AGP
  • RAM: SDRAM 256MB PC-133
  • Płyta główna: ECS K7S5A
  • Zasilacz: Logic atx-250
  • Dysk: Seagate U6 model ST340810A 40GB
Jeżeli chodzi o procesor, to AMD, ale niestety nie wiem jaki, ponieważ na samym procesorze nie jest to napisane, a nigdy wcześniej go nie miałem.

Liczę na Waszą pomoc :)

Po tym co napisales stwierdzam ze moze to byc:

1.) Ram

2.) Procek

3.) Grafa

4.) Płyta

Spróbuj na sam poczatek bios resnąć (wyjąć baterie na 3-5 sekund i odlaczyc kabel od zasilacza)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ECS K7S5A to była dobra płyta a swoim czasie dla mniej wymagających użytkowników. Miałem ją i u mnie przynajmniej nic się nie działo. Owszem firma niezbyt dobra, ale ta płyta akurat była udana. Spróbuj odpalić komputer bez karty graficznej i sprawdź czy objawy są takie same - może to coś innego, a nie karta. Sprawdź ją też na innym komputerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ECS K7S5A to była calkiem niezla plyta, a jesli komp wydaje ci jakis piski, to najlepiej poodlaczaj wszystko od plyty, karte graficzna, pamieci, kabelki i zloz na nowo moze cos gdzies nie styka, pamiec lekko wysunela sie ze slotu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi