junioor Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 pamieci polecilbym raczej patrioty llk 800mhz/cl4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 (edytowane) pamieci polecilbym raczej patrioty llk 800mhz/cl4 Podaj link do tych pamieci... Chodzi Ci o moduł 2x1GB? czy 2x2GB a moze 4x1GB? <_< Pierwsze pytanie: Lepiej kupic 4GB RAM i E4400 czy E6550 i 2GB? Drugie pytanie: Lepiej poczekać na nowe procki AMD, jak DDR3 stanieja? Jesli tak to kiedy maja wyjsc pierwsze nowe procki AMD? Phenom, Barcelona? Trzecie pytanie: Opłaca sie pakować 4GB DDR2 jak juz sa DDR3? Nie lepiej kupic 2GB DDR2? Czwarte pytanie: Mielibyście do dyspozycji 1400-1500 a może 1600zł jaki procek, ram, mobo byscie kupili? Piąte pytanie http://e-lectron.pl/product_info.php?products_id=28363 będą dobre te pamięci? Jak bym kupił foxa nie będą sie gryzc? Tylu siedzi na tym forum fachowców a nikt doradzic nie chce :cry: Dziekuje jeszcze raz wszystkim udzielajacym sie w moim temacie.... Czekam na dalsze opinie/pomysły... Jestem otwarty na kazde propozycje... Edytowane 8 Września 2007 przez MatroX13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 1. E4400 i 4GB ramu --> E4400 bardzo dobrze podkręcisz :). 2. Chyba na razie nie warto czekać. Możesz brać C2D. Jakby człowiek czekał cały czas na coś nowego, to w końcu nic by nie kupił :). 3. Zależy co robisz na komputerze i czy w pełni wykorzystasz te 4GB... A co do DDR3 to na razie jest to bajer dla bogatych. 4. E2140/E2160 + Foxconn P35A + A-data Extreme 2x1GB + OC, a resztę bym sobie odłożył na później, no chyba że kupiłbym E4400 czy jakiegoś E6320. 5. Sporo osób nie ma przekonania do Patriotów - ja też nie. Moim zdaniem są trochę lepsze pamięci w tej cenie niż te. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 3. Zależy co robisz na komputerze i czy w pełni wykorzystasz te 4GB... A co do DDR3 to na razie jest to bajer dla bogatych. Robie na komputerze wszystko gram, programuje, słucham muzyki, przeglądam internet, bawie sie w gimpie itd... Nowe gry chyba wykorzystają 4GB Ramu np. Crysis? Mam jeszcze jedno pytanie: Jest różnica czy kupie 4x1GB czy 2x2GB? Chodzi mi czy mniej podkręcę procka, czy nie będę miał jakiś problemów. Oprócz tego ze będę miał zajęte 4 sloty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Przepraszam ze dwa posty pod sobą ale chciałem podbić temat :) 1. Jest różnica czy kupie 4x1GB czy 2x2GB? Chodzi mi czy mniej podkręcę procka, czy nie będę miał jakiś problemów. Oprócz tego ze będę miał zajęte 4 sloty? 2. Jaki ma strap Abit IP35 i Foxconn P35A? Jak Foxconn miałby RAID brałbym go w ciemno a tak to dalej sie wacham. 3. Czy w Abit IP35 i Foxconn P35A wystepuje dual boot? Słyszałem ze IP35 nowy bios likwiduje dual boot prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 1. Nie.. 2/3 Sam mysle czy brac MSI Neo-FR czy Foxconn P35A.. moj brat ma Neo-F i ma podwojny start bardzo czesto.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 2/ Nie mają strapa 3/ Co do nowego biosa - nie wiem. Co do double boota - to odgórne zalecenie Intela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 Podepne sie do tematu panowie Mobo + proc do 1200 zl MOBO MSI P35 NEO2-FR - 421zł CPU Intel Core 2 Duo E6750 BOX - 685zł Nie wiem czy plyta godna ? ( ma byc stabilna i "krętliwa" :] ) Proszę o odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 jest OK, ale jak umiesz poustawiać dobrze pamięci. Jak nie,to lepszy będzie Foxconn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 1. Nie.. 2/3 Sam mysle czy brac MSI Neo-FR czy Foxconn P35A.. moj brat ma Neo-F i ma podwojny start bardzo czesto.. Jak bym umiał poustawiać dobrze timingi pamięci i bym wiedział ze nie uwale biosa to bym wybrał własnie MSI... 2/ Nie mają strapa 3/ Co do nowego biosa - nie wiem. Co do double boota - to odgórne zalecenie Intela 1. Jak nie maja strapa to jaki jest max FSB na Abit IP35 i Foxconn P35A? Jestem laikiem wiec nie śmiać się, jak coś źle napisałem. Jak by Foxconn miał RAID to bym go brał bez zastanowienia a w Abit brakuje mi portów LPT bo mam drukarke właśnie na ten port stary lexmark z42 i te kondensatory :/ Dlatego teraz pytanie na której płycie bardziej podkrece C2D E4400... Dziekuje jeszcze raz wszystkim za odp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 (edytowane) Przepraszam ze znów post pod postem. Mam dwa pytania 1. Czym różnia sie GoodRamy normalnie od Pro oprócz wyższej ceny, radiatorków? bo sa GoodRamy 800 i GoodRamy Pro 800? Pro sie lepiej kreca? 2. Czy istnieje coś takiego jak quad Channel? Chodzi mi jak kupie 4x1GB czy bedzie do chodzic w dualu raczej quad channel? Z góry dziękuje za odpowiedz. Edytowane 14 Września 2007 przez MatroX13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 1. Kościami . W PRO masz duże szanse na Microny D9 2. Nie. Będziesz miał 2 x Dual Channel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) Już sie zdecydowałem na Abit IP35 i E4400. Tylko mam problem z kupnem RAM'u... Czytałem ze teraz bardzo ciężko trafić pamięci GoodRam Pro na kościach Micron D9 ze w sklepach są na jakiś innych kościach? Prawda? W takim wypadku to opłaca sie inwestować w GoodRamy Pro nie lepiej kupić GoodRamy normalnie 800 i np. zainwestowac w chłodzenie proca? Te GoodRamy normalnie na jakich kościach są? Gorzej sie kreca? Jak kupie GoodRamy normalnie to gorzej podkrece procka? 4x1GB wchodzi w gre... Nie beda sie gryzły z Abitem? Dziękuje za odpowiedz B-) Edytowane 15 Września 2007 przez MatroX13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Już sie zdecydowałem na Abit IP35 i E4400. Tylko mam problem z kupnem RAM'u... Czytałem ze teraz bardzo ciężko trafić pamięci GoodRam Pro na kościach Micron D9 ze w sklepach są na jakiś innych kościach? Prawda? W takim wypadku to opłaca sie inwestować w GoodRamy Pro nie lepiej kupić GoodRamy normalnie 800 i np. zainwestowac w chłodzenie proca? Te GoodRamy normalnie na jakich kościach są? Gorzej sie kreca? Jak kupie GoodRamy normalnie to gorzej podkrece procka? 4x1GB wchodzi w gre... Nie beda sie gryzły z Abitem? Dziękuje za odpowiedz B-) Nikt nie pomoże? Tyle tu fachowców siedzi a nikt nie chce odpowiedzieć mi na pytanie... Dziękuje jeszcze raz wszystkim udzielającym sie moim temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 za długi post :P jeśli bierzesz E4400 to IMHO spokojnie starczą Ci Kingstony 667 po 105 zł za 1gB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 za długi post :P jeśli bierzesz E4400 to IMHO spokojnie starczą Ci Kingstony 667 po 105 zł za 1gB Czemu do E4400 wystarczy tylko te kingstony? Wole dołożyć kilka złoty i mieć cos lepszego kilka złotych nie gra roli czy zaoszczędzę. Zalezy mi nad najlepszym OC tego procka…. Nie chce kupić 4GB które wymienie za mies. Przeglądałem zestawy Sysaka to występują pamięci dwóch producentów OCZ i GoodRam 4GB Ramu wykryje mi tylko Windows Vista x64? Jak na tej Viscie wygląda sprawa sterowników i czy wszystkie nowe gry chodzą na tym OS? Nie wykluczam ze wymienie E4400 na Penryna w najbliższym czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 co lepszego ? Kingston na Elipdach zrobi spokojnie nawet pod 1000MHz , a tani jest ... Jak chcesz to możesz przepłacić i za OCZ, ja bym brał Kingi, w razie czego podkręcić się je da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 yhy jeszcze powiedz ze trafi na elpidach.. czy sie myle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 :huh: ? Niedawno jak leciały były na Elipdach z tego co pamiętam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Sa tylko na elpidach? wiec sie mylilem ;d btw kumpel ma takie patrioty cl5 podobne jakies dokladnie nie wiem jakie ale 500mhz przy 2.3v to max.. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...