Memphis Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Wybacz, to nie było do Ciebie, ale do toczącej się równolegle dyskusji. Przecież dostałeś odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Spoko,zrezygnowałem z walczeniem z tym Netgearem.Mam jeszcze modem na pcmcia Se Gc89,czy jest jakaś możliwość aby go skonfigurować?Może wystarczy za pomocą Ndiswrappera dodać sterowniki?Jesli ktoś się orietuje w temacie to proszę o info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 http://jakilinux.org/aplikacje/iplus-w-linuksie/ pierwszy wynik na googlach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 No ja widzialem tą stronke ale nie wiem jak mam skonfigurować dla Orange. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 (edytowane) Nie widzę związku problemu autora wątku z dystrybucją, jakiej używa. Tak, Windows często jest wygodniejszy i szybszy w konfiguracji, itd. Na szczęście, do używania Linuksa nikt nie zmusza, a jak widać użytkownikom owe niedogodności tak bardzo nie przeszkadzają. Problemu z "pociąganiem na dno kawałka systemu" nigdy nie doświadczyłem, ale w zasadzie jestem zwykłym użytkownikiem i niewiele widziałem :). Reasumując, każdy używa tego, co mu odpowiada i kłótnie "co lepsze" nie mają moim zdaniem większego sensu :). W sumie masz rację ze sterami niezaimplementowanymi od początku jazda jest pod każdym linuxem, unixem jest taka sama. Sterowniki i zarządzanie nimi to mz jedna z większych bolączek tego systemu jako całość. Moje używanie linuxa wykracza niestety poza sferę zainteresowań czysto prywatnych. I w tym przypadku czas wykonania pewnych czynności i znalezienia rozwiązań zaczyna się w tym przypadku liczyć o wiele bardziej niż inne kwestię. A i w pewnym sensie zostałem zmuszony (mimo bardzo średniej znajomości) do konfigurowania linuxa w dodatku czasem różnych dystrybucji. Edytowane 9 Września 2007 przez Zigi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 No ja widzialem tą stronke ale nie wiem jak mam skonfigurować dla Orange. podobno wystarczy zmienic adres APN i dodac uzytkownika i haslo, wiecej -> http://forum.ubuntu.pl/viewtopic.php?t=12966 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Ja wiem ze nikt nie zmusza do używania Linuxa.Ja poprostu chce go używać i tyle.I nie rozumiem czemu sie mnie czepiacie,zadałem pytanie,jak wiecie to odpowiedzcie,a jeśli nie macie nic ciekawego do powiedzenia to sie nie wypowiadajcie!!Bardzo dobre podejście, linux to inny system i niestety trzeba zdobyć trochę informacji potrzebne, grunt to wytrzymać i nie przesiadać się z powrotem na dobrze znany system, po miesiącu będziesz się czuł na ubuntu jak ryba w wodzie, ba windows będzie ci się wydawał jakiś taki niedorobiony, np. mnie się zdarza że mam ochotę, zgrupować okienka gestem, lub przełączyć pulpit a tu kicha, gestów nie ma a pulpit jest tylko jeden ;) Zresztą na początku z windowsem też są problemy o czym chyba chłopaki już zapomnieli i trzeba szukać jaki program jest do czego, co jest gdzie ukryte i pod jaką nazwą itp. niestety nie jest to wiedza nabyta. Co do rozpakowywania, to masz kilka narzędzi dostępnych w dodaj/usuń, np. 7zip jest bardzo fajne, a jak nie to można pobawić się windowsowymi narzędziami pod wine (prawoklik i uruchom za pomocą wine) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...