Ziober Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 ja czytalem w chipie.Też to czytałem. Badziewny test i wiatrak też nie rewelacyjny. Bierz Volcano7+ Co do Volcano11 to wysłałem maila do 4maxu zaraz, jak tylko V11 sie ukazało. Dostałem odpowiedż (IMHO bardzo szczegółową) że pojawi się w niedługim czasie... To było miesiąc temu... Pozdrav Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Zaleta Typhoona jest wydajnośc porównywalna z Volcano 7+ na Medium, lecz hałas ma znacznie niższy dzięki wentylowi 92x92. Jakby wentyl podmienić na takiego Sunona 92x92 2600 rpm (mam drania i wymiata) to porzypuszczam, że spokojnie dorównałby wydajnością wentylowi na High, a przynajmniej nie odstawałby od niego o wiele, podczas gdy cisza byłaby po stronie Typhoona. Oczywiście trzeba uważac na podróbki. Jamicon robi według oryginalnego designu, ale np: taki Tracer już nie. Volcano 7+ to dobry cooler, ale niekoniecznie warty zakupu za te pieniądze, ponieważ nowe Athloniki juz sie tak nie grzeją i super chłodzenia nie potrzebują... Moim zdaniem nastaje era inwestowania w ciszę i umiarkowaną wydajność, a nie max wydajności kosztem ciszy :) Oczywiście to tylko moje zdanie. Stare Athlony 2100 i 2200 wciąz grzeją się niemiłosiernie i dla nich Volcano 7+ to oczywiście wciąż doskonały wybór. Ja tam skłaniałbym się do zakupu jak najlepszego kompromisu miedzy wydajnością a ceną. Np: Dragon Orb z Allegro (niekiedy i po 30zł chodzą) albo jakiś adekwatny coolerm np: Thermalright Sk-6 czy CoolerMaste HHC-001 (oczywiście z Allegro za 1/3 ceny sklepowej) oraz adaptor na fan 60/80 ... a na koniec śliczny świecący wiatrak żebny wyglądało fajnie .... mmm... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 ja tam mam wode w wannie , do kompa JESZCZE jej niewpuszczam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 No i zmieniłem wiatrak na Tajfunie z tego g... na thermaltaka smart fan II i ... REWELACJA!!! Wiatrak ten ma 3 możliwości regulacji 1) stałe 4800 2) regulator obrotów (1300 - 4000) 3) sensor temperatury - wszystko w komplecie Wybrałe opcję regulatorka i działa super na 3000 rpm, na full staje się odkurzaczem Kalkulcja cenowa - Tajfun 160 + wiatrak 70 = 230 pln !!! trochę drogo przyznaję Weź wulkana + waciki do uszu :-) wychodzi taniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 i tak zrobilem :) , jutro opisze wrazenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathias79 Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 a ja to bym chciał się dowiedzieć co panowie myślą o volcano 9 ? hę ? ja wiem że tu powstało kółko wzajemnej adoracji ;-) a właściwie adoracji v7+ ale skoro dyskusja już rozgorzała to może bym coś więcej od was inforamcji wyciągnął. w tej chwili mam coolera "cooler master" (oznaczenia nie znam) którego dostałem razem z boxowanym athlonem 1700+ i szukam czegoś cichszego i wydajniejszego. radźcie, panowie radźcie mi !!! :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...