Skocz do zawartości
lukasp

Resetowanie Poziomu Atramentu W Canon Mp180

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam drukarke MP180, po napelnieniu atrmentu drukarka oczywiscie pokazuje nadal ze jest on pusty. W internecie znalazlem kilka opisow dotyczacych resetowania przy pomocy ktoregos z kalwiszy, przytrzymac najpierw 10sek. potem 15sek. etc. Niestety opisy te sa dla mnie w dosc egzotycznych jezykach, holenderskim, hiszpanskim, etc.

Moze ktos wie jak tego dokonac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam ip4300 i robilem tak

1. odczepialem chip od oryginalu

2. przyklejalem do zamiennika

3. wkladalem zamiennik do drukarki

4. gdy drukowalem pojawil sie komunikat ze tusz jest puszty

5. przytrzymalem przycisk resume ok 10 sek.

6. wydrukowal strone przy nastepnej chyba bylo to samo

7 jeszcz raz przytrzymalem przycik i bylo ok

8 teraz drukarka caly czas pokazuje ze tusz jest pusty ale drukuje jak trzeba:)

powinienes miec intrukcje na zmiamienniku - ja mialem na swoim ecojecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna dokladniejszy link, bo jakos nie widze tam zadnych instrukcji w PDF na temat resetowania atramentu w MP180?

Z racji tego że sam mam problem to szukam odpowiedzi. Ten link to wejdz sobie na tusze do swojego modelu i przy zamiennikach bedziesz miał PDFa.

Natomiast ja mam taki problem, że...

Posłuchałem rad Sedziego i kupiłem IP3300 i ona twierdzi, że czarny tusz jest pusty. Z tym że jest to orginalny starter i jest pełniusi :mur: i zacholere nic mi nie chce drukować :angry: na początku parę razy się pluło ale wyjmij/włóż pomogło a teraz już nic.

Oczywiście mogę iść ją reklamować (i chyba tak będę musiał zrobić) ale to dziwne że orginał mi się rypie. Może jak bym kupił nowy pełny to by normalnie drukowało ale jakąmam pewność? Resetowanie nic nie daje. Drukarka pluje się tylko o czarny kolor. Za każdym razem wkładm zaświeca się czerwona dioda... i po chwili komunikat "blablabla" i dioda się już nie świeci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm no ja czasem tak ma przy zamiennikach (moze ci chip nie dotyka tych zlacz jak trzeba) i od czasu do czasu musze wyciagnac i wlozyc znow tusz i wtedy pomaga. Mysle ze to wlasnie przez to ze ten chip przy tuszu nie laczy sie dobrze z glowica - a i pytanie czy jak wkladasz tusz to swieci sie ta czerwona lamka przy nim?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie też mi się tak wydaje, dlatego mam nadzieję, że jakbym kupił nowy to by było git. Tylko czemu mam kupować nowy jak mam jeszcze pełno startera :/

Tak, lampka się zaświeca, zamykam klepkę, głowica się chowa i wyskakuje brak tuszu :mur:

Otwieram klapkę, lampka się nie świeci, wyciągam tusz, wkładam, lampka się zaświeca... i tak w kółko :/

Edytowane przez Leszkon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to napewno cos nie styka moze przeczysc ten chip i ta glowice w miejscu w ktorym sie laczy

edit:

mozna jeszcze odciac (odkleic) ten chip i przykleic na nowo z jakas podkladka zeby napewno dobrze przylegal do glowicy

Edytowane przez sedzia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem poruszać i podkładać kawałek papieru (ale nie odklejałem czipa) i nic. Zresztą styk jest na pewno, bo już się ładnie zaznaczyły miejsca takowego. Jak tylko znajdę czas jadę z nią do sklepu...

Jast nówka więc ma działać ;)

ehhh. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z racji tego że sam mam problem to szukam odpowiedzi. Ten link to wejdz sobie na tusze do swojego modelu i przy zamiennikach bedziesz miał PDFa.

Po wejsci na tusze, czy to wedlug modelu tuszu, czy tez drukarki moim oczom ukazuje sie pusta blekitna strona:

http://www.123drukuj.pl/shop/group/Tusze/C...zarny-7153.html

http://www.123drukuj.pl/shop/group/Tusze/C...P-180-9530.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wczoraj oddałem drukareczkę na reklamacje, mam się zgłosić za 2 tygodnie :/ . Przynajmniej nie ściemniają żebym dzwonił codziennie ;).

Zastanawia mnie tylko co z tego wyjdzie... czy dadzą mi nowy tusz i będzie wszystko OK, czy też coś jednak z drukarką nie teges, czy też może zwalą wszystko na mnie i nic mi nie naprawią/oddadzą...

Ja jestem czysty, żadnych zamienników nie stosowałem (nowa drukarka - pełne startery), więc za 2 tydnie napiszę co z tego wyszło ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojj zapracowany jestem i zapomniałem odpisać :P

No więc drukareczkę odebrałem w zeszłą sobotę (czyli po dwóch tygodniach) i jak to stwierdził sprzedawca "Drukarka była sprawna, serwis załączył nawet wydruki" Pomyślałem sobie OK, ważne że ma działać. Wróciłem do domku podłączyłęm i ... drukuje :D

Profilaktycznie zerknąłem w te papiurki z serwisu a tam jak byk napisane:

"Wykonane czynności: P08. Naprawa karetki"

"Zużyte części: PGI-5bk"

No cóż, może sprzedawca nie wiedział co to karetka ;) W każdym razie drukareczka działa. Czy dostałem nowe tusze? Chyba nie, ale i tak były jak nówki.

Pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi