TomaX Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) Siemka Znajomy chce kupic komputer, jego wypowiedz :) Czesc Chcialbym zlozyc komputer za 3000 tys. zlotych , Komputer ma sluzyc do grania , i przez jakies 2-3 lata:) ( wiem ze za 2-3 lata moze juz byc slaby , ale zeby chociarz przez jakies rok , poltora bym w miare do grania ) . Chcialbym zeby na tym komputerze w pozniejszym czasie moc zagrac w gry z obsluga DX10. Podzespoly,ktore chce kupic : Karta Graficzna - zastanawiam sie nad Radeonem 2900 XT , ale slyszalem o problemach ze sterownikami ,problem z wygladzaniem krawedzi w niektorych grach. Pamiec ram - 2 gb - 800 mhz Procesor - tu nie wiem co , poniewaz komputer ma sluzyc przez pare lat wiec nie wiem czy chce jakis procesor tanszy ale ktory mozna mocno podkrecic , czy jakis drozszy/mocniejszy.Wiem jedno nie chce czterordzeniowych procesorow (cena :D ) , tylko 2 rdzenie. Plyta Glowna - nie mam pojecia . Zasilacz - nie wiem w zaleznosci od karty ale 500 W , 550 W ? Obudowa - nie wiem . Moze jakas wyciszajaca bo czytalem ze (jesli juz bym sie zdecydowal) radeon 2900 xt jest dosc glosny , ale nie orientuje sie w cenach takich obudow. ps. będe grał w rozdzielczosci 1280x1024 lub mniejszej Dzieki. Pozdrawiam Edytowane 2 Września 2007 przez TomaX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168134 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...