_bartx Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Jest jakiś soft do zmiany timingów (alphy) pod nForcem? Mam płytkę na 650i Ultra, ściągnąłem MemSet, ale pod nForce nie działa. Płyta natomiast ma regulację 4 podstawowych timingów (TCAS, TRCD, TRP, TRAS) i część pobocznych (TRRD, TRC, TWR, TWTR, TREF ) i oczywiście Command Rate. Czy pozostałe alphy (miło by było jak by mi ktoś wytłumaczył, które są alphy, a które nie :P) mają jakiś wpływ na wydajność, czy to co jest w zupełności starczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) Jak nie potrzebujesz tego do wPrime/SuperPI to sobie odpuść A MemSetem powinno się dać - spróbuj ściągnąć najnowsza wersję czyli 3.3 final Albo zapytaj się Sectora19, bo on miał P5N-E SLI na nForce 650i EDIT: Literowka :D Edytowane 5 Września 2007 przez Damikor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Albo zapytaj się Sectora19, bo on miał P5N-E SLI na nForce 680 Kurde tez chce taka hybryde :lol: Co do memseta @P5N-E Troche wiecej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Ściągnąłem wersję 3.3 beta2, ale wyskakuje okienko "Not for this chipset" :mur: Widocznie obsługa 650i Ultra nie została dodana... przecież to to samo co 650i SLI tylko bez SLI. Jest jeszcze jakiś inny soft do tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...