Skocz do zawartości
sideband

Forceware 163.69 2k/xp

Rekomendowane odpowiedzi

Cechy sterownika:

- Data 11/09/2007

- Rozmiar 27.0mb(22.1mb old cp)

- Nowy lub Stary Control Panel

- Coolbits(old cp)

- WHQL niedługo

- Obsługa serii 5 do 8

- Zwiększona kompatybilność oraz wydajność m.in. w Bioshock , Crysis , Enemy Territory: Quake Wars , Hellgate: London i World in Conflict

Link

Wersja ze starym CP - Link

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje,że wersja 64bit też sie pojawi :)

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
głupia sprawa,ale zapominałem jakie są różnice między twoimi sterami,a tymi ze strony.Wiem o coolbits na starym cp,ale jakie zmiany w nowym ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sideband z jakiej strony pobierasz te sterowniki ?

Chciałbym je na Viste 32bit ze starym Control Panel.

Jak to skąd biore , sam przerabiam. Niestety klasyczny control w sterach pod vistą działa , ale w ograniczonym stopniu także nie ma sensu go stosować.

@jurek911 stery z nowym cp różnią się tyle od oficjalnych , że mniej żrą ramu i mniej zajmują oraz nieco szybciej działa control panel , usunięta zbędna usługa przez co komp szybciej się zamyka. Wielkich zmian nie ma , ale zawsze coś. Stery z old cp są znacznie bardziej okrojone , widać to po rozmiarze. Tweaki wydajnościowe nie mają sensu , ponieważ jakośc obrazu ulegnie pogorszeniu , można jedynie minimalnie podnieść jakość bez straty wydajności. Wersja 64bit niedługo B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy można wiedzieć co to za usługa, którą wyłanczasz w nowych sterownikach? Mam jeszcze pytanie czy CP się instaluje konkretny np. nowy, czy w oficjalnych sterownikach 1xx można się przełanczać pomiędzy panelami przez wpisy do rejestru?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sciagnelem te sterowniki z OLD CP i mam problem bo nie moge ustawic AF...

tzn. w ogole nie moge odznaczyc ptaszka i przesuwac :(

chcialem AF ustawic przez taskbar icon ale jej tez nie ma i nie mozna jej wlaczyc :)

jest jakas rada na ustawienie AF innego niz "kontrolowany przez aplikacje" ?

w sumie AA tez mi nie dziala... mam ustawione 4x a efektu nie ma :(

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje DarkArrow, instalujac te stery u kolegi zauwazylem ten sam blad.

Btw, wyszly juz stery 163.71, wiec jezeli sideband umiesz naprawic to blokowanie AA, to prosilbym o nie z OLD CP. ;)

Edytowane przez kamee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moge uaktywnić tasbara , przez co będzie można zmieniać AF , ale niestety AA jak nie chodziło tak nie będzie chodzić. Także prosze pisać , jeżeli ktoś aby wprowadzić te zmiany , będzie ostatni sterownik z starym CP , ponieważ nie jest w pełni funkcjonalny i ma co się z nim męczyć.

Zaraz wrzuce stery 163.71 z nowymi tweakami .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi