Skocz do zawartości
maskil

Co Sądzicie O Takim Zestawie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

Poniżej podaje komponenty mojego nowego komputera które sam dobrałem.

Proszę was o wyrażenie swojej opini na temat poszczególnych podzespołów i ewentualne korekty.

Komputer ma służyć do pracy w Autocad i corel, no i oczywiście sporadycznie gry

Seagate 250GB 7200rpm 16MB SATA-II Barracuda ST3250620AS

Intel Core 2 Duo E4400 2GHz (x2) 800 FSB 2MB

Kingston DDR II 1GB 667 MHz CL 5 KVR667D2N5/1G (2 sztuki)

Lite-On DH-20A3H (czarna)

Asus P5B

Gigabyte PCI-E GeForce 7600GT 256MB DDR3 128bit GV-NX76T256D-RH

do tego jakiś lepszy zasilacz za około 200 zł .

---- co do karty graficznej mam wątpliwości czy ta bedzie dobra. jest tyle tych kart że nie wiadomo co wybrać. Chciałem ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> np 8600gt ale z drugiej strony chyba takiej nie potrzebuje, a direct'x10 nie bede z niego korzystał

---- no i jeszcze napiszcie czy taka ilość pamięci ram jest wystarczająćy, planuje zainstalować win xp

Z góry wielkie dzięki za każdą odpowiedź.

Pozdrawiam !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do płyty głównej to może Foxconn P35A. Nagrywarkę możesz zmienić na jakiegoś Samsunga. Ramu chcesz kupić 2x1gb? Bo napisałeś w nawiasie 2 sztuki. Spokojnie zainstalujesz oczywiście XP :). A co do grafiki to z nowych wybierz między 7900gs a 8600gt. Możesz też szukać taniego X1950 PRO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi