Skocz do zawartości
Ower_lolek

Zasilacz Do Quad Core ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciał bym sie poradzić jaki zasilacz wybrać do Quad Core , planuje zakup Płyty Abit IP-35E , ma ona wejście na 8 pinową wtyczke EPS.

Chodzi mi o to który zasilacz zapewni najstabilniejsze i wysokie napięcia temu procesorowi.

Dodatkowym ogranicznikiem jest cena gdyż chce wydać około 200 zł.

Myślałem nad Amaroxami ale nie mogę znaleść żadnych konkretnych testów co do ich lini +12v ATX.

Proszę o pomoc i poradę.

Pozdrawiam.

Na razie najlepszy zasilacz jaki znalazłem to Corsair CMPSU-520HXEU - 520W najlepiej trzyma napięcia ... ale musiał bym za niego dać aż 339 zł ...

Edytowane przez Ower_lolek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam tylko powiem ze na moim BQ 550w nie ma zadnych problemow, ma on wtyczke 8 pinowa.

Problemem bedzie jednak wyrwanie takiego za 200 zl..

Oprocz reszty podzespolow, warto aby zainteresowany okrelil do jakich wartosci planuje podkrecac poszczegolne "klocki"

Jako posiadacz dosc wymagajacego zestawu polecam uzywany przeze mnie model Chiefteca GPS-400AA-101A, jesli ma byc cicho, zrobic Fanswap.

Edytowane przez Slow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostałe to jakiś GF 8600 ... standardowo 1 do 2 dyskyów , 1 napęd ...

A Quada chce kręcić ponad 3 ghz więc patrze na zasilacz pod tym względem.

Znalazłem zasilacze z wtyczkami 2 x 4 pin które mieściły by się w tej cenie ... np : PENTAGRAM Silent Force PSF-460-P12S

Lub 430W YESICO SC430-PS12

BQ jest droższy od Corsaira i ma większe skoki napięć na +12V ATX.

Edytowane przez Ower_lolek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi