skryty Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Witam. W dziedzinie komputerów jestem zielony, lecz po trochu brat uczy mnie podkręcania. Mój teraźniejszy komp to: AMD Sempron 2600+@1.83 Ghz ATI X1600Pro 1 GB ramu ABIT NF7 Z powodu przypływu gotówki postanowiłem kupić nowy komputer. Mam do wydania 2500zł +/- 150 zł. (2700 maxxxx). Komputer będę kupował tylko i wyłącznie w komputroniku. Prosiłbym jeżeli proponujecie inne zestawy to o ceny z komputronika obok podzespołu. 1. płyta główna: myślę ze dobra będzie MSI P35 NEO2-FR, wiele osób jest z niej zadowolonych lub ASUS P5K P35 SE 2. procesor: oczywiście C2D: E6550 lub E6750 3. Ram: tutaj to chyba OCZ 2x1GB Platinium Rev2 800MHz lub Patriot LLK 2x 1GB 800MHz CL4 4. HDD: koło 300 GB (moze byc 250) najlepiej ale nie wiem jakiej firmy 5. Obudowa: kupię na allegro obudowę Sharkoon Rebel 9 z 25 cm wiatrakiem, chcę aby zmieściła za najbliże 6 miesięcy GF 9800GTX. 6. i tutaj właśnie miałem największy dylemat. czy kupić teraz 8800 czy czekać na serię 9xxx. postanowiłem ze teraz kupię jakąś karte tanią do 400 zł ( może GF 7900 lub 7600 ??) a za 6 miesięcy wymienię na jakiegoś super diabła... czy taka karta np. 7600GS będzie lepsza od mojego X1600Pro?? 7. Zasilacz: tutaj już polegam na was nie wiem jaki bedzie dobry zeby w przyszłości pociągnął 9800 GTX lub GTS. 8. Nagrywarka DVD: jakas dobra w sensie nagrywania i odczytu( może jakis Pionnier??) no to tyle teraz czekam na wasze oceny i propozycje zmian z góry dzięki pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Procek wedle uznania, bo i tak po podkręceniu słabszy i tańszy będzie bardzo dobry. Co do tej MSIto będziesz sobie musiał ręcznie poustawiać timingi itd. Dysk weź najlepiej od WD lub Seagate. Nagrywarka może być od Samsunga. Co do karty graficznej może teraz kupisz sobie 8600gt Sonic+? a za jakiś czas ją sprzedasz i kupisz sobie lepszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...