PB782 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Witam. Mam troche dziwne pytanie, otóż czy jest możliwe pozbawienie karty (softwarowo) Radeon 9600 obsługi DirectX 9? Chodzi mi u uzyskanie lepszej wydajności w grach kosztem gorszej grafiki (DX 8.1?). Np u kolegi San Andreas działa lepiej na Radeonie 9200 niż u mnie na kręconym 9600 - porażka :) Miałem kiedyś u siebie GF2 MX to np NFSU2 działał kilka razy szybciej niż na 9600, oczywiście kosztem efektów grafiki. Mój system to XP SP2 i z tego co się orientuje ma od początku już DirectX 9 i downgrade chyba nie będzie możliwy. I drugi problem, że gra może się prosić o zainstalowanie wersji 9 przed uruchomieniem. Chcę osiągnąć taki efekt jak Radeon 9200 z DX9 którego on sam nie obsługuje. Mam nadzieję, że wszystko w miare jasno opisałem. Macie jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 tobie chodzi o to żeby gry nie wykorzystywały dx9 tylko dx8 ?? jest takie coś jak 3DAnalyze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Witam. Mam troche dziwne pytanie, otóż czy jest możliwe pozbawienie karty (softwarowo) Radeon 9600 obsługi DirectX 9? Chodzi mi u uzyskanie lepszej wydajności w grach kosztem gorszej grafiki (DX 8.1?). Np u kolegi San Andreas działa lepiej na Radeonie 9200 niż u mnie na kręconym 9600 - porażka :) Miałem kiedyś u siebie GF2 MX to np NFSU2 działał kilka razy szybciej niż na 9600, oczywiście kosztem efektów grafiki. Mój system to XP SP2 i z tego co się orientuje ma od początku już DirectX 9 i downgrade chyba nie będzie możliwy. I drugi problem, że gra może się prosić o zainstalowanie wersji 9 przed uruchomieniem. Chcę osiągnąć taki efekt jak Radeon 9200 z DX9 którego on sam nie obsługuje. Mam nadzieję, że wszystko w miare jasno opisałem. Macie jakieś pomysły? sprawdz czy masz wszystko dobrze poinstalowane, mi to pachnie wylaczonym AGP acceleration Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 To może w tym NFS`ie wyłącz motion blura i generlanie powyłaczaj podobne efekty. Eh.. Wiem, ze w RivaTunerze jest ożliwość emulowania kolejnych DX`ów, sprawdź czy da się w drugą stronę. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Można ustawić na sztywno bodajże zeby obsługiwało pixel i vertes shader w różnych wersjach, w sumie pewnie tu tkwi tajemnica, ale nie robiłem tego nigdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzychxp Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 No tak ale takie SA to wykorzystuje shaderki 1.4 czyli DX8 ... problem tkwi w czym innym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...