Skocz do zawartości
SpiderMAN

Pytanko o temperaturke D1000 @ 1200

Rekomendowane odpowiedzi

chlodzego zwylym coolerem POWER COOLER , napiecie mam standardowe , rozne probowalem ustawienia ztym durkiem najpoerw mialem na 1120 , powyzej sypala mi sie stacja dyskow , potem wycignalem flopa i dalem na 1190 , z podbiciem napiecia o 0,0100v. az wkoncu kupilem nowa karta graf i niemoglem podnosic moagistraliz biosa bo mi sie win sypal wiec, poprostu naplycie przestawilem magistrale ze 100mhz na 133mhz i odziwo wszytsko chodzi stabilnie bez rzadnych peroblemow mam 10x133mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy normalnej pracy mam około 43°C. Przy wygrzewaniu programem do rozgrzewania procesora osiagam jakieś 49-50°C. Mój cooler to Volcano 6Cu (4500 obr). szczerze mówiąc kupując ten cooler myślałem, że będę miał troche lepsze chłodzenie. Duron jak w konfigu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde , a jaka macie temp. w obudowie (przy procku), bo ja na swoim mam max 48C!!!tylko ze w obudowie nad procem jest 36c, wiec to chyba dlatego. Uzywacie jakis wiatrakow dodatkowych, czy macie otwarte obudowy???? Ja tez mam titan DB5T (3)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde , a jaka macie temp. w obudowie (przy procku), bo ja na swoim mam max 48C!!!tylko ze w obudowie nad procem jest 36c, wiec to chyba dlatego. Uzywacie jakis wiatrakow dodatkowych, czy macie otwarte obudowy???? Ja tez mam titan DB5T (3)

Ja na swoim w czasie upałów dochodziłem przy napięciu 1,8 (1168=8x146)do 48 stopni.Ale teraz zmieniłem pastę i dałem cooper shima, zasilacz wywaliłem za obudowę i poprawiłem przepływ powietrza i dochodzi do ok.45 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wiatrak nad prockiem... Zreszta zajrzyjcie sobie do mojej galerii na mojej stronie www.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam solteka 75kav, morgana 1000@1200 (12x100) , cooler spire 5E34B3-HH z wkładka miedziną wypolerowana na lustro :D coopershima, otwarta obudowa(wentyl w oobudowie), cooler programowy CPUCOOLi w spoczynku mam 25'C (bez cpucoola35'C) sters <40'C , temp w pokoju 23'C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...