cZaJn!k Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Witam! Dzisiaj w sklepi 4max lub Cooling.pl chciałem złożyć zamówienie na parę pierdółek i sporą ilość pasty termo-przewodzącej. Interesuje mnie tylko jedna kategoria - wydajność, ale taki Coollaboratory Liquid Pro mimo super osiągów odpada - nakładanie tej pasty na niektóre materiały jest ryzykowne, a i ze zmyciem są podobno problemy. Moim "numero uno" była pasta OCZ Ultra 5+ którą zakupiłem rok temu właśnie w 4maxie. W teście OCZ ultra wyszła trochę lepiej od Arctic Silver 5. Niestety na obecną chwilę OCZ Ultra 5+ nie jest dostępna ani w 4maxie, ani w Cooling.pl. Co proponujecie w zamian, ewentualnie gdzie mogę dostać OCZ Ultra 5+, no chyba że w ciągu tego roku wyszło coś lepszego, ale nie sprawiającego problemów jak CLP. Podobno Zalman wypuścił jakąś dobrą pastę ZM-STG1, tyle że ona też w 100% pewna nie jest (kwestia zmycia pasty, reakcja z aluminium i przewodnictwo prądu), a mnie takie pasty, chociaż super wydajne, nie interesują. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Zalmana używam jakiś czas i nie spotkałem się z problemami usuwania pasty, a i mam te parę stopni mniej niż na ac5. Ogólnie polecam ją za to, że ma ten pędzelek i łatwo jest ją równomiernie rozprowadzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Ja kupiłem tube arctic cilver ceramique 22gramy... Dla mnie pasta super. Dobrze się zmywa, nie potrzebuje długo na wygrzanie, a że często macham prockami to ważne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZaJn!k Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Chyba ten Arctic Silver 5 będzie troszkę lepszy niż Arctic Ceramique. Wiecie może co się stało z pastami OCZ Ultra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Chyba ten Arctic Silver 5 będzie troszkę lepszy niż Arctic Ceramique. Wiecie może co się stało z pastami OCZ Ultra? Ja kupiłem OCZ tu Clik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...