tomaszb Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Witam! Mój kolega, trochę przy kasie, zamierza zmodernizować sobie komputer. Z tego powodu, że siedzi za granicą i pewnie nie ma dostępu do internetu, poprosił mnie. A ja się za bardzo w high-endowym sprzęcie jak dla mnie nie orientuje :) Jego obecny zestaw prezentuje się następująco: Procesor AMD Athlon 64 3200+ Asus M2N-E 2x512MB PC5300 GF7600 jakiś lichy modecom (na pewno nie mc, podejrzewam feel 1) Chce kupić 8800GTS i silniejszego proca (napisał mi, że na razie myśli o antku 5200+), by to pociągnął. Na pewno nie kręci sprzętu, bo powiedział, że się boi o sprzęt ;] Czy w jego sytuacji wystarczy kupić tego proca, nad którym myśli, więcej ramu, lepszą zasiłkę i grafikę, czy wymienić na coś opartego o c2d? Mówi, że jak jednak lepiej będzie zmienić platformę, to musi zostać do końca września za granicą. Inaczej, czy jest sens przesiadać się na c2d?? Co byście mu doradzili? Wszystko oczywiście jest ulepszane pod kątem gierek, bo komputer mu służy praktycznie tylko do tego :wink: Acha, nie wiem jaką ostateczną gotówką będzie dysponował. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 najpierw niech kupi zasilacz - BeQuiet 450W potem radzę czekać na nowe grafiki i obniżki cen, w międzyczasie niech dokupi ramu trochę i może X2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...