Skocz do zawartości
margyw

Karta Graficzna..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszechwiedzących B-)

..otóż sen z powiek spędza dylemat nad kartą graficzną do nowego kompa. Składam go do ok. ~2300, ew. do ~2500 ;P. Resztę komponentów mam już wybrane, także została tylko ta felerna karta. Kompa prawdopodobnie będę kupował z ZNAK`u, także dobrze by było gdyby było coś stamtąd, ale nie musi. Jak będzie korzystna cena to dokupię ją osobno. :rolleyes:

Konfiguracja wybrana to:

MSI P35 Neo2-FIR - 474zł

Core 2 Duo E4400 - 446zł

OCZ Platinum Rev2 CL4 - 363zł

BeQuiet 450W - 300zł

+ obudowa i nagrywarka 300zł

-----------------------------------------

wychodzi ok ~1800zł

..na kartę zostałoby ok 600zł. Oczywiście nie trzeba wykorzystywać każdej złotówki :P. Będzie mniej, będzie dobre, wyżej, już nie za bardzo. Przechodząc do rzeczy, to zastanawiałem się, i właściwie jestem bardzo nastawiony na GF7900GS.. Ale patrząc wszędzie wokół, proponowane są GF8600GT? Także co będzie najlepsze to w/w konfiguracji? Chciałbym pograć na wyższym poziomie. Prosiłbym o jakieś wskazówki.

Z góry dzięki, pozdrawiam, życzę spokojnego wieczoru. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Foxconn P35A ~400zł

PentiumE 2140 ~230zł

Kingmax 1066MHz 2x 1GB ~320zł (310zł w proline.pl)

+ PSU, buda i dvd-rw ~600zł

Razem: 1550zł

I masz 850zł - znajdź te 100zł na 88GTS 320MB.

ew uciąć na ramie (zwykłe 667MHz ~250zł za 2GB).

Te kingmaxy z proline sa do [gluteus maximus], moje nawet na standard 1066mhz przy 2.1v nie chca chodzic, przy 2.3 w grach zwieche lapia ;/ nie brac!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi