Gość Mugrim Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Chcialbym sie dowiedziec czy skladajac nowy zestaw komputerowy moglbym dolozyc do niego dys ktwardy ze starego kompa. Jest to dysk Seagate 80GB ST380011A (7200RPM, Ultra ATA/100). Zastanawiam sie czy nie oslabil by on zestawu typu G-Force 8xxx, core2duo i 2GB ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wapniaczek Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Segate sa dosyc szybkie i nie sadze by on cos spowolnil :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 jak juz kupujesz takie cos to chyba raczej wypadaloby kupic nowy dysk. polecam wd3200aaks bo mam i jestem bardzo zadowolony :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 7200rpm to 7200rpm , a z tego co mi wiadomo, przepływ danych jest podobny, więc jak nie trzeba Ci dysków po 200 i po 300GB to możesz zostawić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Nie 80gb to az zanadto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 dysk moze byc, tylko sprawdz czy plyta ma dosc zlacz ata, ostatnio lubia miec 1. a juz widzialem wieeelu, co mowili, ze takiego dysku jak maja, to w zyciu nie zajma, najczesciej zmieniali zdanie w 1-2 m-ce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 dysk moze byc, tylko sprawdz czy plyta ma dosc zlacz ata, ostatnio lubia miec 1. a juz widzialem wieeelu, co mowili, ze takiego dysku jak maja, to w zyciu nie zajma, najczesciej zmieniali zdanie w 1-2 m-ce :) Dzieki za odpowiedzi a co do tego dysku to mam go od okolo 2 lat i zawsze mam przynajmniej 20gb zapasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Ja miałam dysk 80GB WD 7200rpm i zamieniłam na 10GB 7200rpm, bo padł tamten, to nie zauważyłam różnicy w szybkości działania. Ciężko to przecież odczuć. Może jakbym dostała pod choinke Raptora 10krpm albo Cheetaha 15k rpm i porównała z obecnym to bym zauwazyła.. szybsze łądowanie sie plików, instalowanie windowsa i programów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 wow nie mowcie mi ze nie odczujecie ATA 100 od SATA 300......... sprzedaj ten dysk doloz 50zl i kup na SATA Samsunga 80GB, bedzie o niebo lepiej... daje Ci gwarancje bo sam sprzedalem Barracude IV i kupilem Hitachi na SATA ale jednak Samsung kolegi lepszy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 dysk moze byc, tylko sprawdz czy plyta ma dosc zlacz ata, ostatnio lubia miec 1. a juz widzialem wieeelu, co mowili, ze takiego dysku jak maja, to w zyciu nie zajma, najczesciej zmieniali zdanie w 1-2 m-ce :) Święta prawda, miejsca na dysku nigdy za wiele tak samo jak ilości pamięci ram:) miałem Maxtora na ATA jakiś Diamond 9 i przesiadłem się na tego co mam w podpisie i muszę przyznać, że różnica jest w szybkości kopiowania plików itp. To można by porównać do samochodu w którym założy się małe kółka i nigdy nie rozwinie swych możliwości :lol2: ja bym przepękał jakiś czas na tym dysku co masz a później zakupił jakiś lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...