Skocz do zawartości
Jareck05

Obudowa A Coller

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Mam problem tego typu:

Dzwonilem dzisiaj do Apollo i powiedzieli mi ze obudowa moze sie nie domknąć lub moze byc na styk.Wina coolera

''Scythe Mugen'' 125x116x160 mm

http://allegro.pl/item239699440__scythe_mu...er_nowosc_.html

Miałem wpasowac do tej obudowy:

http://www.4max.pl/default.asp?g=119&produkt=2557

na plycie Abit IP-35 E

To skoro tak to jak umiescic dodatkowy wentyl z boku obudowy?

Duzym plusem tej obudowy i co mnie przekonalo to ''....posiada wbudowany wielofunkcyjny panel przedni z wyświetlaczem (kontrola prędkości 3 wentylatorów w zakresie od 6 do 12V oraz monitoring 3 temperatur). Panel posiada dwa tryby pracy: manualny lub automatyczny excl.gif....'' napewno oddzielnie kosztuje grubo ponad 100zł.

Co sądzicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśłi radiator ma 160mm wysokości a obudowa 200mm szerokości to raczej nie powinno być problemu z zamknięciem tego. Przy chłodzeniu typu tower (czyli radiator o którum mowa nie stosuje się wentylatora w boku obudowy na wysokości cpu. Musisz zapewnić wentylację w kierunku przód > tył. W bocznej ściance można co najwyżej stosować wentylator na wysokości karty graficznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cooler jest dobry, a z wiatrakiem to prawda - nie stosuje sie nawiewu przy prosu (ewentualnie wywiew, przy bardzo mocnym oc, jak tylny wiatrak nie daje rady, albo zasilacz sie za bardzo grzeje od proca)

a z tym zamykaniem na styk - cooler ma 160mm, buda 200mm szerokosci, ja ne wiem, jak oni to montuja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam są 2 miejsca w bocznej ścianie na wentylatory przygotowane, jeśli wsadze do tego niżej, wentylator będzie chłodził płytę główną, i mostek północny, a w Abicie ip35-e to się przyda, ponieważ przy o/c czasami to chłodzenie nie jest wystarczające.

Obudowa ma 200mm szerokości, scythe 160mm wysokości. Zostają 4 cm. Minus kołki pod płyte, wysokość płyty, blacha do której jest mocowana płyta gł, powinno zostać ~2cm między radiatorem a bokiem obudowy.

Moze sie myle....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

200 mm masz od ścianki do ścianki, to są wymiary zewnętrzne, a nie wewnętrzne. Na bocznej klapie płyty głównej nie montujesz. Jeśli jakimś cudem zamontujesz to na cpu to tylko na styk w tak wąskiej obudowie.

W tej cenie poszukaj coś szerszego, napewno znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi