Jareck05 Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Cześć. Mam problem tego typu: Dzwonilem dzisiaj do Apollo i powiedzieli mi ze obudowa moze sie nie domknąć lub moze byc na styk.Wina coolera ''Scythe Mugen'' 125x116x160 mm http://allegro.pl/item239699440__scythe_mu...er_nowosc_.html Miałem wpasowac do tej obudowy: http://www.4max.pl/default.asp?g=119&produkt=2557 na plycie Abit IP-35 E To skoro tak to jak umiescic dodatkowy wentyl z boku obudowy? Duzym plusem tej obudowy i co mnie przekonalo to ''....posiada wbudowany wielofunkcyjny panel przedni z wyświetlaczem (kontrola prędkości 3 wentylatorów w zakresie od 6 do 12V oraz monitoring 3 temperatur). Panel posiada dwa tryby pracy: manualny lub automatyczny excl.gif....'' napewno oddzielnie kosztuje grubo ponad 100zł. Co sądzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Jeśłi radiator ma 160mm wysokości a obudowa 200mm szerokości to raczej nie powinno być problemu z zamknięciem tego. Przy chłodzeniu typu tower (czyli radiator o którum mowa nie stosuje się wentylatora w boku obudowy na wysokości cpu. Musisz zapewnić wentylację w kierunku przód > tył. W bocznej ściance można co najwyżej stosować wentylator na wysokości karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareck05 Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 czy ten cooler to jest wart tej kasy?Moze jakis inny wydajny mi doradzicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 cooler jest dobry, a z wiatrakiem to prawda - nie stosuje sie nawiewu przy prosu (ewentualnie wywiew, przy bardzo mocnym oc, jak tylny wiatrak nie daje rady, albo zasilacz sie za bardzo grzeje od proca) a z tym zamykaniem na styk - cooler ma 160mm, buda 200mm szerokosci, ja ne wiem, jak oni to montuja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Tylko trzeba pamiętać aby doliczyć do wysokości coolera, wysokość dystansów mobo, grubość samej mobo, wysokość socket'a oraz wysokość CPU. Wtedy zostanie już mniej niż 4 cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareck05 Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Tam są 2 miejsca w bocznej ścianie na wentylatory przygotowane, jeśli wsadze do tego niżej, wentylator będzie chłodził płytę główną, i mostek północny, a w Abicie ip35-e to się przyda, ponieważ przy o/c czasami to chłodzenie nie jest wystarczające. Obudowa ma 200mm szerokości, scythe 160mm wysokości. Zostają 4 cm. Minus kołki pod płyte, wysokość płyty, blacha do której jest mocowana płyta gł, powinno zostać ~2cm między radiatorem a bokiem obudowy. Moze sie myle.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 200 mm masz od ścianki do ścianki, to są wymiary zewnętrzne, a nie wewnętrzne. Na bocznej klapie płyty głównej nie montujesz. Jeśli jakimś cudem zamontujesz to na cpu to tylko na styk w tak wąskiej obudowie. W tej cenie poszukaj coś szerszego, napewno znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareck05 Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 zmienie jednak na ta ma dziki wyglad i wymontuje ten boczny podobno glosny http://www.allegro.pl/item244026584_piekna...ok_cenowy_.html i plytke tez zamienie na http://www.dzikie.net/index.php?art=foxcon...p=2&cpage=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Ja nie wiem, że ci się podoba taki wiejski tjuning. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...