Huberek Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Witam panów szanowych. :] Otóż stanąłem przed wyborem geforca 8600GT. Zdecydowany byłem już praktycznie na Palita, ale naszły mnie wątpliwości. Na allegro pojawiły się evga i xfx'y w cenach 300-320zł, z tym że bez gwarancji. Jako że mam doświadczenie iż gwarancja jednak się przydaje (vide mój były 6600ge) zastanawiam się czy warto zaniechać gwary na rzecz np. wybitnego o/c tychże kart? To jest raz. Dwa-myślę czy nie dołożyć tych 50zł do palita 8600gt sonic+ z pamięciami 1.0ns (najtańszego 8600GT od palita nowego znalazłem za 347zł a taki sonic+ to koszt ok. 400zł). Choć jak już się dowiedziałem powyżej pewnej granicy w podkręcaniu pamięci na 8600gt, gpu i tak hamuje wzrost wydajności... Trzy-a może uderzyć w pasywnego Gigashita? Myślę i myślę i wymyślić nie mogę :> Aha-i jeszcze jedno-jak to jest z tą głośnością chłodzenia palita (tej zwykłej wersji)? Jedni mówią że ciche (prawie bezszelestne), inni że średnio-głośne (słyszalne), czytałem też że głośne (wyraźnie słyszalne). Za sugestie z góry dziękuję :) Pozdrawiam, JA xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 (edytowane) z tymi kartami na allegro za podejzanie niska cene i bez gwary moze byc jak z lapkami (lapek nowy nieuzywany, bez gwarancji, za 3/4 normalnej ceny i z niemieckimi literkami na klawiaturze - z jumy, przejzyj allegro, ile jest takich ofert), a ja bym nie kupil takiej karty nawet za 10 zl - bo potem jade kulturalnie do niemiec, a tam mi patrza na rece w sklepie. czy ma sens kupowac pasywa to watpie - przy mocniejszym oc i tak bys musial zalozyc na ten radiator jakis nawiew, chociaz moze uda sie zmiscic na nim 120mm i dac na 5v, to wtedy go slychac nie bedzie. co do pamieci... i tak taktowanie gpu jest wazniejsze, bo co mu po duzych ilosciach danych plynacych z pamieci, jak nie zdazy ich obrobic, w przypadku 8600gt to gpu, nie pamiec jest waskim gardlem p.s. nie zaczynaj posta od "witam panow", na forum ostatnio jest coraz wiecej dziewczyn :) p.p.s. tak dla braku obrazkow w sigach, po 1. fajnie wyglada post 2cm wysokosci a pod nim jpg na 5-10cm, po 2. czesto wchodze na forum z komorki Edytowane 13 Września 2007 przez teraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solmyr Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 (edytowane) z tymi kartami na allegro za podejzanie niska cene i bez gwary moze byc jak z lapkami (lapek nowy nieuzywany, bez gwarancji, za 3/4 normalnej ceny i z niemieckimi literkami na klawiaturze - z jumy, przejzyj allegro, ile jest takich ofert), a ja bym nie kupil takiej karty nawet za 10 zl - bo potem jade kulturalnie do niemiec, a tam mi patrza na rece w sklepie. czy ma sens kupowac pasywa to watpie - przy mocniejszym oc i tak bys musial zalozyc na ten radiator jakis nawiew, chociaz moze uda sie zmiscic na nim 120mm i dac na 5v, to wtedy go slychac nie bedzie. co do pamieci... i tak taktowanie gpu jest wazniejsze, bo co mu po duzych ilosciach danych plynacych z pamieci, jak nie zdazy ich obrobic, w przypadku 8600gt to gpu, nie pamiec jest waskim gardlem p.s. nie zaczynaj posta od "witam panow", na forum ostatnio jest coraz wiecej dziewczyn :) p.p.s. tak dla braku obrazkow w sigach, po 1. fajnie wyglada post 2cm wysokosci a pod nim jpg na 5-10cm, po 2. czesto wchodze na forum z komorki Ja kupiłem tego GB i ten radiator jest dosyć średnio wykonany. Co prawda jeszcze nie testowałem, bo płyta główna będzie na dniach, ale pierwsze wrażenie nie jest najlepsze. Wydaje mi się że lepiej już kupić już coś ze standardowym chłodzeniem i zainwestować w jakiegos zalmana lub inny coller (np. thermaltake schooner) I z tego co czytałem (bo w praktyce to różnie bywa) jeśli zamierzasz kręcić to bierz palita sonic+, jeśli nie to chyba wszystko jedno, bo różnice pomiędzy poszczególnymi kartami są naprawdę bardzo małe, tak małe że można ich nie brać pod uwagę. Edytowane 13 Września 2007 przez solmyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaCaa Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 chyba warto dopłacic i kupic tego sonic+ 625/1800 http://www.allegro.pl/item239655487_palit_...onic_dx10_.html 400zł to i tak bardzo mało jak za taka karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 A co powiecie na to: http://morele.net/produkt/107704/ InnoVision 8600GT. Parametry std. ma takie jak palit, ale może lepiej się kręci, może ma lepsze chłodzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Stary, jakis czas temu widzialem Sonic+ po 389zl w niektorych sklepach, a Ty jakies badziewie za pare zl mniej pokazujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 ja kupilem niedawno w komputroniku sonic'a za 440 a dostalem sonic+ karta standardowo 625/1800 brat kupil w innym kompuszrocie i dostal 625/2000 moja idze na 670/2050 wyzej sa juz klopociki jakies, arty w atitool ale nie mialem jeszcze czasu dokladnie sprawdzic czy mem czy core Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 (edytowane) Stary, jakis czas temu widzialem Sonic+ po 389zl w niektorych sklepach, a Ty jakies badziewie za pare zl mniej pokazujesz. proszę o linka do sklepu gdzie sonic+ jest za taką cenę :) Pewnie zdecyduję się na palita non-sonic. Ale zastanawia mnie jednak ten http://morele.net/produkt/107704/ innovision-bo może jest cichszy i lepiej się podkręca? A pewnie nie ma też tej plomby na chłodzeniu... :/ Sam nie wiem... Edytowane 14 Września 2007 przez QRVICH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...