Gość Dawidsfuturx Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Witam, było juz dużo tematów o mobo pod intela, ale ten troche inny będzie... mniej wiecej podam zarys teog co chce: 1. Nie ważna firma, okres gwarancji 2 bajery typu fire wire, wifi nie potrzebne, beda to fajnie 3. Chłodzenie nie ważne, czy głosna, czy nie, najwyzej sie zmieni 4 Nie ważne jaki chipset (965, 975, p35, nv650/680) 5. Najwazniejszy pkt Bez problemowa jeśłi chodzi o łaczenie z innym sprzetem, bez problemowa z oc tj jest jaśniej, wmiare wysokie fsb, dużó dizelników, dobre napiecia, na rmay, bez konfliktowa (choćby jak najmniej z wszystkich), przez mobo przewinie sie dużo ramu, dużó proców i duzó graf, więc rozumiecie... Chciałbym raczej uzyskać opinie od osób posiadających polecane mobo, a nie o tych, co słsyzlei, że jest fajne..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 (edytowane) Foxconn P35A bądz Abit IP35-E Edytowane 17 Września 2007 przez ABI-FOX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 dzięki za pomoc, ale sugerując sie twoim podpisem, to tego raczej nie masz..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 (edytowane) dzięki za pomoc, ale sugerując sie twoim podpisem, to tego raczej nie masz..... Jeszcze nie mam , bo nie wiem co wybrać ;), Obie płytki są świetne do OC, Stabilne. Ale i tak mam dylemat ;P Edytowane 17 Września 2007 przez ABI-FOX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 no właśnie rozumiem cie, ale nie wiesz co wybrać mi polecasz :D ale spox poczekam na włascicieli p.s. mogą być uzywki z allegro, obojetnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Foxconn ma ciagle problemy.. Najnowszy bios do abita wcale nie pomaga przy podwojnych startach i zawieszaniu sie kompa na post... foxconn zle wykrywa procki, wogole wybaczcie ale to nie sa plyty dobracowane zeby je komus polecac.. stary najwiecej dobrych opini nasluchalem sie o Msi Neo2-FR a sam mam o niebo gorsza wersje bo Neo-F i nie mam najmniejszych problemow z tym mobasem, zreszta zapytaj meerona bo on ja ma i sobie pogadaj, zero problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Foxconn ma ciagle problemy.. Najnowszy bios do abita wcale nie pomaga przy podwojnych startach i zawieszaniu sie kompa na post... foxconn zle wykrywa procki, wogole wybaczcie ale to nie sa plyty dobracowane zeby je komus polecac.. stary najwiecej dobrych opini nasluchalem sie o Msi Neo2-FR a sam mam o niebo gorsza wersje bo Neo-F i nie mam najmniejszych problemow z tym mobasem, zreszta zapytaj meerona bo on ja ma i sobie pogadaj, zero problemow. Eh , nie wiedziałem że są takie problemy z Foxem i Abitem, Czyli zostaje MSI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Foxconn ma ciagle problemy.. Najnowszy bios do abita wcale nie pomaga przy podwojnych startach i zawieszaniu sie kompa na post... foxconn zle wykrywa procki, wogole wybaczcie ale to nie sa plyty dobracowane zeby je komus polecac.. stary najwiecej dobrych opini nasluchalem sie o Msi Neo2-FR a sam mam o niebo gorsza wersje bo Neo-F i nie mam najmniejszych problemow z tym mobasem, zreszta zapytaj meerona bo on ja ma i sobie pogadaj, zero problemow. Mam Abita IP35 i żadnych zwiechów nie stwierdziłem (chyba że -E ma tak tylko)... a podwójny start to żaden problem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 ja mam gigabyte ps35 ds3 i nie mam z nia zadnych problemow na o/c dosc spore pozwala, chyba był topic o fsb 500+ podobno występuje problem strapu, ale normalnym użytkownikom to srednio przeszkadza i wystepuje przy wyzszych wartosciach fsb (~450?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 podobno występuje problem strapu Strapu ? A co to ? Bo nie jestem w temacie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 spadek wydajnosci powyzej okreslonej wartosci fsb pod tym linkiem masz wyjasnione o co chodzi dokladniej http://www.dzikie.net/index.php?art=intel_...p=5&cpage=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 a co powiecie na asusa P5B na i965? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 w 1.04G dobra, a ponad to sprawdzona , duzo ludzi ją ma / miało i na pewno będzie można łatwiej sobie z jakimiś problemami poradzić , niż w tych nowych :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 konkretnie niby P5B Rev 2 (fsb 1333) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Foxconn ma ciagle problemy.. Najnowszy bios do abita wcale nie pomaga przy podwojnych startach i zawieszaniu sie kompa na post... foxconn zle wykrywa procki, wogole wybaczcie ale to nie sa plyty dobracowane zeby je komus polecac.. stary najwiecej dobrych opini nasluchalem sie o Msi Neo2-FR a sam mam o niebo gorsza wersje bo Neo-F i nie mam najmniejszych problemow z tym mobasem, zreszta zapytaj meerona bo on ja ma i sobie pogadaj, zero problemow.Nie rozumiem trochę... masz foxconna i abita żę się tak wypowiadasz. Ja mam foxconna i musze powiedzieć że jest to płyta dobra, zeby nie powiedzieć bardzo dobra, z pewnością godna polecenia. Na prawde przyjazna dla użytkownika początkującego jak i zaawansowanego, a to że poczytałeś trochę opini jeszcze o niczym nie świadczy..inaczej byśmy rozmawiali jesli miałbyś ją na testach chociażby, no chyba że miałeś ale pewnie byś tak na nią nie jechał gdybyś miał:) Ja Ci polecam Foxconna bo jest dobrą mobo do 420zł aczkolwiek MSI czy też Abit też nie są złe. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 na razie wziałem asusa p5b, zdecydowalem sie na niego bo tani byl :D a abita ip35-e moze tez bede miał ,wiec sprawdze co i jak u siebie na miejscu i dam znac dzieki wszystkim za odp pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Nie rozumiem trochę... masz foxconna i abita żę się tak wypowiadasz. Ja mam foxconna i musze powiedzieć że jest to płyta dobra, zeby nie powiedzieć bardzo dobra, z pewnością godna polecenia. Na prawde przyjazna dla użytkownika początkującego jak i zaawansowanego, a to że poczytałeś trochę opini jeszcze o niczym nie świadczy..inaczej byśmy rozmawiali jesli miałbyś ją na testach chociażby, no chyba że miałeś ale pewnie byś tak na nią nie jechał gdybyś miał:) Ja Ci polecam Foxconna bo jest dobrą mobo do 420zł aczkolwiek MSI czy też Abit też nie są złe. Pozdro Sluchaj nikt w domu nie ma wszystkiego zeby testy zrobic.. powiem Ci ze czytam czytam i jeszcze raz czytam.. a to co czytam przekladam na wiedze.. i najmniej problemow jest z MSI jak do tej pory, myslalem ze Abit biosa porzadnego wypusci no ale sie mylilem.. jeden zasrany test zjechal MSI i wszyscy ludzie sie na niego obrazili ;-) to tak samo jak u Ciebie.. Tobie dziala i jestes happy.. to ze im w tescie nie dzialal nie znaczy ze wszystkim nie dziala tylko ze to drugie leci na wieksza skale.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Sluchaj nikt w domu nie ma wszystkiego zeby testy zrobic.. powiem Ci ze czytam czytam i jeszcze raz czytam.. a to co czytam przekladam na wiedze.. i najmniej problemow jest z MSI jak do tej pory, myslalem ze Abit biosa porzadnego wypusci no ale sie mylilem.. jeden zasrany test zjechal MSI i wszyscy ludzie sie na niego obrazili ;-) to tak samo jak u Ciebie.. Tobie dziala i jestes happy.. to ze im w tescie nie dzialal nie znaczy ze wszystkim nie dziala tylko ze to drugie leci na wieksza skale..Trochę to zabajerzyłeś ale ok. Masz po części racje. Dlatego twierdze, że póki nie kupisz i sam się nie przekonasz nikt Ci dobrze nie doradzi:) Pozdro i EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...