Wafel Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Witam potrzebuje takie urzadzonko zeby wrazie czego odwierzyc sobie wyklad. nieznam sie na tym i nie wiem na co mam zwracać uwage. Moje potrzeby sa tekie zeby szlo zrozumiec wykladowce jak sie bezzie sluchac i zeby bylo to za w miare rozsadne pieniedze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) nowy rok akademicki, więc temat trzeba odkurzyć ;) Siostra potrzebuje czegoś na wykłady, na które nie może chodzić, bo się jej pokrywają z innymi. Na razie dowiedziałem się, że zamiast pakować kilkaset złotych w profesjonalny dyktafon, lepiej kupić mp3 iRivera. Najdroższe na co może sobie pozwolić to pewnie E100 2GB za ok 230zł. opinie o nim są raczej średnie, ale dotyczą głównie odtwarzania, a nie nagrywania. Jako dyktafon sporo osób poleca T60, ale niektórzy piszą że za słabo zbiera do nagrywania z kilku(nastu) metrów. No i nie ma line in, żeby to poprawić. Podobno T30 jest lepszy w nagrywaniu i ma line in, ale jakoś nie widzę tyle głosów za tym playerkiem. Są jeszcze legendy w nagrywaniu - ifp790. Znalazłem 1 na allegro, a poza tym nigdzie go nie ma. Z tego co poczytałem to nagrywa więcej szumów niż seria Txx, ale wbudowane line in pozwala na podłączenie praktycznie dowolnego mikrofonu (może go zasilać bez wzmacniacza). Z tym że straszy małą pojemnością 256MB za ponad 100zł.. Pytanie co wybrać i czy ewentualnie inwestować w dodatkowy mikrofon (w większości przypadków +wzmacniacz) Edytowane 4 Października 2008 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 A właśnie że za T30 swego czasu było dużo głosów, tym bardziej że mic kierunkowy na allegro można dostać za 50zł, podpinać i jazda. Choć to tylko moje zdanie, bo w tym nie siedzę, a swego czasu takie rzeczy mi się o oczy obiły i tylko powtarzam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) a teraz doczytałem jeszcze o T10, który ma ponoć lepszy mikrofon niż stare ifp.. niestety nie znalazłem porównania z T30, ale brak line in uniemożliwiający podłączenie lepszego mikrofonu to spory minus.. choć w sumie wolałbym coś co zewnetrznego mikrofonu nie potrzebuje no tak.. po konsultacji z siostrą zewnętrzny mikrofon całkowicie odpada.. czyli w sumie zostają opcje: T10 i T60. Edytowane 4 Października 2008 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) a teraz doczytałem jeszcze o T10, który ma ponoć lepszy mikrofon niż stare ifp.. niestety nie znalazłem porównania z T30, ale brak line in uniemożliwiający podłączenie lepszego mikrofonu to spory minus.. choć w sumie wolałbym coś co zewnetrznego mikrofonu nie potrzebuje no tak.. po konsultacji z siostrą zewnętrzny mikrofon całkowicie odpada.. czyli w sumie zostają opcje: T10 i T60. Mam T10, moge polecić, sam tak robiłem na wykładach... a T30 to sprzętowo to samo (jedyna roznica moze byc w mikrofonie, ale powinieneś pytać na forum mp3store, a nie tutaj o takie rzeczy), ino inaczej wygląda i ma line-in :) szukaj na allegro, jak na być ino do nagrywania to styknie 512MB :) Edytowane 14 Października 2008 przez kroku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...