Skocz do zawartości
carek

Zestawik

Rekomendowane odpowiedzi

Składam kilka części dla znajomego max. 950zł. Główne założenie to największa wydajność w grach za jak najmniej :D .

Najlepiej wszystko z jednego sklepu ( taniej za transport wyjdzie), wybrałem PPC ( mam nadzieje, że przy 4 częściach nie zmotają się w zamówieniu - niemiłe doznania przy wcześniejszym większym zamówieniu).

Zasilacz Delta 400W z allegro 70zł z wysyłką

Procesor Sempron 3200+ 100zł (3000+ niestety nie mają, może ma mniej cache L2, ale za to mnożnik odblokowany :D)

Mobo DFI Infinity NF SLI-M2/G 280zł (niestety nic konkretniejszego w swojej ofercie nie mają :/)

Ram Kingston 1 GB DDR2 667MHz 120zł

Grafika EVGA GeForce 7900GS KO 256MB 390zł lub Palit GeForce 8600GT Sonic Plus 256MB także 390zł, sam nie wiem którą brać ;), strata kilku fps'ów 8600GT w dx9 rekompensuje chyba obsługa dx10.

Jeśli myślicie, że coś można by lepiej złożyć dzielcie się tym :D

Na wszystko musi być F-VAT ;)

P.S pakowanie kasy na jego miejscu w 7600GS na AGP i dodatkowe 512MB ramu na ddr nie ma sensu, jeśli ogólna różnica między tymi opcjami wynosi ok 100zł( obecnie ma sempron'a 2800+ s. A, 512MB ramu i 9550 itd.).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dokładaniem kasy to można w nieskończoność :D niby "jedyne' 50zł i się ma athlon'a 3200+ później znów 50zł i x2 ;), sempron powinien spokojnie starczyć ( mam nie narzekam, oprócz tego, że padaka mi się trafiła). Co do opcji którą opisałem na końcu chyba ta bije ją na łeb przy dołożeniu ok. 100zł(+ te pieniądze które miały iść na 7600GS i 512MB ddr) i pozbyciu się starych części.

Edytowane przez carek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi