sicor Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 (edytowane) Hej wszystkim, siedze obecnie na : Gigabyte P965-DQ6 C2D E6600 2,4 @ 3,3 ze standardowym chlodzeniem 4X 512 Hynix 533 @ 800 Mhz XFX 8800 GTS 640 MB 550/1600 SEAGATE 250 GB 16 MB ATA CHIEFTEC 450W Chce zrobic mały upgrate sprzętu:) Głownie zeby troche pobawić sie z OC bo pamieci na wiecej nie pozwalaja. Chciałbym znieć procka na Q6600 ale nie wiem czy jest sens bo słyszałem ze sie bardzo grzeją. Więc nie wiem czy nie lepiej kupic jakies lepsze chlodzenie do 200 zł na obecnego procka czy zmieniac i procka i chlodzenie??:) Druga rzecz to pamieci. Te na wiecej nie pozwalaja. Mam mozliwośc kupienia TwinMos Twister 4x 1GB 800 CL5 nowych za 450 zł... Co o nich myslicie? Ewentualnie moze A-daty w tej samej cenie? Czy mzoe cos innego? Grafe zmieniam na Zotac 8800 GTX AMP! Edition bo z GTX jako jedna z niewielu jest juz fabrycznie podkrecona i ma osiagi podobne do Ultry a kosztuje sporo mniej. Zasilki w gre wchodza 3: TAGAN TG600-U25 600W BOX TAGAN TG600-U26 600W BOX TAGAN TG500-U35 500W BOX Nie pytajcie czemu Tagan:) poprostu mam do wyboru tylko Tagany ewentualnie inne modele:) Dobieram do tego tez dysk Seagate 400 GB SATAII 16 MB i dziwekowke SB X-Fi XTREME GAMER-FATALITY PRO X-RAM 64MB poniewaz do tej pory miałem tlyko zwykła na płycie. Doradzcie prosze co wciasc a czego nie brać. Najwazniejsza kwestia pamieci bo wiem ze płyta GB lubi byc kaprysna pod tym względem:( z góry wielkie dzięki za pomoc Pozdr 4All Edytowane 19 Września 2007 przez sicor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macru Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Jest sens wymiany gts'a na gtx'a? Wszystkie gry powinny Ci mimo wszystko chyba chodzić płynnie. A jak zmieniać to czy sens ma zmiana na wersje droższą z podwyższonymi zegarami? I tak sam podkręcisz sobie sam do takich samych i wyższych wartości, a zawsze parę PLN w kieszeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 takie sprzętu bym w tym roku nie upgrate'ował. ( w 2 kwartale przyszłego najwcześniej! chyba ze wyjdą gf 9x00 :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Zostaw odstaw niedotykaj :) czekaj na G9x, penryny ddr 3 i inne nowości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 przyszedłeś sie PC'tem pochwalić :lol2: ?? GTX'a nie kupuj , czekaj do G92 , pamięci możesz na Goodram PRO albo te Twisterki , bo też są chyba niezłe . Przy braku zmiany grafy na razie możesz zostać na Chiefie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Masz dobry komputer, więc jak wyżej wstrzymaj się trochę. Jedynie ramy na szybsze (inne) możesz zmienić. Q6600 się jeszcze za bardzo grzeje :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sicor Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Nie wziałem q6600 jednak zostałem przy starym procku. Jesli chodzi o to czemu wymieniam to poprostu mam mozliwosc wymiany na te ktore podałem na dobrych warunkach:) Inaczej bym nawet o tym nie myslal - poprostu jest mozliwosc:) i nic pozatym... Pamieci zostaly twistery bo za ta kase ciezko o cos lepszego chyba??? Grafika jednak Gainwarda bo tansza faktycznie mozna ja podkrecic i wyjdzie na to samo. Mam nadzieje ze te twistery tylko wytrzymaja cos wiecej:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZicO Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Nie wziałem q6600 jednak zostałem przy starym procku. Jesli chodzi o to czemu wymieniam to poprostu mam mozliwosc wymiany na te ktore podałem na dobrych warunkach:) Inaczej bym nawet o tym nie myslal - poprostu jest mozliwosc:) i nic pozatym... Pamieci zostaly twistery bo za ta kase ciezko o cos lepszego chyba??? Grafika jednak Gainwarda bo tansza faktycznie mozna ja podkrecic i wyjdzie na to samo. Mam nadzieje ze te twistery tylko wytrzymaja cos wiecej:( Let Me Think About It Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...